26 / 04 / 2024

Bakırköy Kartaltepe'de emlak fiyatları yüzde 60 arttı!

Bakırköy Kartaltepe'de emlak fiyatları yüzde 60 arttı!

Ataköy Emlak'ın sahibi Erdal Tanrısever Ataköy'ün emlak piyasası bakımından boğazla yarıştığını, Kartaltepe'de ise son yıllarda evlerin yüzde 60 oranında değerlendiğini söyledi.



20 yıldır Bakırköy Ataköy'de emlakçilik yapan 4. Kısım Çarşı esnafı Ataköy Emlak'ın sahibi Erdal Tanrısever ile Bakırköy'deki emlak durumu hakkında konuştuk. 



Tanrısever, Bakırköy'de özellikle Ataköy ve Kartaltepe'de emlak fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek, Ataköy'ün emlak piyasası bakımından boğazla yarıştığını, Kartaltepe'de ise son yıllarda evlerin yüzde 60 oranında değerlendiğini söyledi. 



Ataköy'ün İstanbul'da Boğaz'dan sonra en çok ilgi gösterilen yer olarak görüldüğünü söyleyen Tanrısever, "Ataköy, emlak durumu bakımından Bakırköy'de, Yeşilköy ve Yeşilyurt'tan sonra 3. sırada yer alıyor. Bir de Bakırköy'e yakınlığı Ataköy'ü değerli kılıyor" dedi. 



Tanrısever, Kartaltepe Mahallesinde de konut fiyatlarında son yıllarda yüzde 60 oranında bir değerlenme olduğunu kaydederek, "Kartaltepe, Bakırköy'ün merkezi ile ünlü caddesi İncirli arasında. Buradan merkeze ulaşmak dakikalar sürüyor. Sahile gitmek ise 15 dakikayı geçmiyor. 



Kartaltepe ayrıca Bakırköy'ün en güvenli bölgesi olarak nam salmış. Bakırköy'ün Kartaltepe Mahallesi'ne genellikle eski yapılanma hakim. 30 yaş ve üzeri evlerin yoğunlukta olduğu bölgede yeni binalar da görmek mümkün. Siteler ise azınlıkta. Bölgede kentsel dönüşüm bina bazında yapılıyor. Yani bireysel başvurularla deprem risk raporu alınan binalar yıkılıyor ve yerine yenileri yapılıyor. Kartaltepe'de evler son 3 yılda ortalama yüzde 60 değerlendi. Bu artışın nedeni ise, Metro, Metrobüs ve Adliye Sarayı ev fiyatlarını artırıyor. Kartaltepe'de eski evler, ortalama 350 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu rakam 1.5 milyon liraya kadar çıkıyor. Tabii fiyatlar evin şerefiyesine göre değişiyor. Bölgede kiralar ortalama bin 500 liradan başlıyor. Yine konumuna göre 3 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Aidatlar ise ortalama 100 lira" diye konuştu. 




Ataköy Gazetesi


Geri Dön