29 / 03 / 2024

Bakırköy merkezdeki son büyük araziye Semerkand Yapı imzası!

Bakırköy merkezdeki son büyük araziye Semerkand Yapı imzası!

Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum'da konut ve ticari gayrimenkul projeleri yapan Semerkand Yapı, 19'uncu gayrimenkul projesini hayata geçiriyor..



Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum'da konut ve ticari gayrimenkul projeleri yapan Semerkand Yapı, 19'uncu gayrimenkul projesini hayata geçiriyor. Şirket en son projesinde lokasyon olarak Bakırköy Zuhuratbaba'yı seçti. Zuhuratbaba'da eski Lunapark'ın olduğu 8 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselmekte olan ve toplam 214 lüks konut ve 7 ticari üniteden oluşan Semerkand Line Bakırköy projesi, İstanbul'da 24-26 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenen 9'uncu " Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi'nde yerini aldı. Semerkand Yapı, fuarla Bakırköy projesiyle birlikte Arap coğrafyasına da açılmayı hedefliyor. Özellikle Körfez ülkelerinden başta Abu Duabi, Kuveyt, Katar olmak üzere Bahreyn, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Dubai, Azerbaycan, Fas, Mısır, İran ve Irak'tan gelecek 5 bin yabancı yatırımcının fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yılki fuarda ayrıca Hollanda, Almanya ve İngiltere gibi Avrupaülkelerinde yerleşik firmaların yetkilileri de yerlerini alacak. 


Bakırköy merkezdeki son büyük arazi 

Semerkand Yapı Genel Koordinatörü Cabir Bayrak projenin yükseldiği Bakırköy'ün çok özellikli bir yer olduğunu söyledi. Bakırköy'ün pek çok AVM'ye ev sahipliği yaptığını aktaran Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'un birçok bölgesine toplu taşıma imkanları konusunda zengin imkanlara sahip. Proje, Bakırköy'ün merkezinde kalan son arazide konumlanıyor. Şu anda böyle bir projeyi hayata geçirmek isteseniz bu imkanlarda, bu büyüklükte bir arsa bulmanız çok zor. Bunun için kentsel dönüşüm kararlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Şu anda 6-7 mahallenin dönüşümünden bahsediliyor. Eğer bunlar hayata geçirilebilirse hem bölge hızlı bir şekilde daha yüksek fiyatlara ulaşacak, hem de daha önce inşaat ve satışı başlayan Semerkand Line Bakırköy'den alanlar kazanca erken ulaşacak." Teslimlerin Eylül 2016 tarihine yapılması planlanan projede inşaat oranı yüzde 30'lar seviyesine ulaştı. 


Dünya


Geri Dön