26 / 04 / 2024

Bakırköy Osmaniye'de kentsel dönüşüm isteniyor!

Bakırköy Osmaniye'de kentsel dönüşüm isteniyor!

Bakırköy Osmaniye'deki ağır hasarlı binalar acilen dönüşüm bekliyor. Derin çatlaktan olan, betonları dökülen apartmanlar üflesen yıkılacak gibi...



Kentin dört bir yanında kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor bildiğiniz gibi... Esenler, Gaziosmanpaşa, Kartal. Bağcılar, Kadıköy, Beyoğlu. Zeytinburnu. Küçukçekmeee, Bayrampaşa'da dönüşüm çoktan başladı, hatta önemli bir yol da kat edildi. Bu projelerin büyük bir kısmı da deprem odaklı. Geçenlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemli rakamlar açıklamıştı. Şu ana kadar 850 hektarlık alan riskli i lan edildi . 


40 YILLIK BİNALAR 

Riskli alanlarındaki 40 bin konut ve işyeri yıkıldı, önümüzdeki 6 ay içinde 50 bin binanın daha yıkılması, 2-3 yıl içinde 200 bin ev ve işyerinin yenilenmesi hedefleniyor. Rakamlardan da anlaşıldığı üzere İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği yürütülüyor. Gelin görün ki bu çalışmalar çerçevesinde bir bölge unutulmuş durumda. Hem de riskin yüksek olduğu bir bölge. Bakırköy Osmaniye'deki binaların büyük kısmı. 1999 depreminde hasar görmüş. 40 yıllık apartmanlarda derin çatlaklar var. Betonlar dökülmüş, inşaat demirleri ortaya çıkmış. Durum öyle vahim ki binalardan düşen betonlara karşı yoldan geçenleri uyarmak için tabelalar asılmış mahalleye. Yani bırakın depremi üflesen yıkılacak gibi binalar ve hal böyle olduğu halde bölgede bir türlü dönüşüm başlamıyor. Üstelik bu binalara "Yüksek riskli' raporu verilmiş olmasına rağmen... Tabii 14 yıldır çürük binalarda yaşayan vatandaşlar da soruyor: ''Bize niye dönüşüm yok?"


Esra Boğazlıyan/Habertürk Gazetesi 


Geri Dön