19 / 04 / 2024

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisine yeni plan!

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisine yeni plan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, içinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin de yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanın imar planını değiştirdi.



Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin yer aldığı araziye hastanenin 10 katı büyüklüğünde inşaat yapılabilir. Proje 1 milyon 500 bin metrekare alanda hayata geçiriliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin de yer aldığı yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana yönelik yaptığı imar planı değişikliğinin üzerine meslek odaları süreçle ilgili bilgi vermek üzere toplantı düzenledi.


Düzenlenen toplantıya Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, İstanbul Tabip Odası adına Dr. Vahap Karabulut, Arkeologlar Derneği İstanbul Şube Sekreteri İlknur Türkoğlu, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül katıldı.


Arazinin kentin en değerli bölgelerinden biri olduğunu dile getiren Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, "Ulaşım akslarının ortasında bir alan. Kentin merkezinde ormanlarıyla kentin nefes alabileceği bir alan. Bu anlamda çok önemli bir kent parçası” diye konuştu.


5 bin yataklı bir şehir hastanesi planladıklarını söyleyen Fazlıoğlu " Böyle bir tesisin konaklama tesislerine, restoranlara, kafelere ihtiyacı olacak. Bütün bunlar özel ortak tarafından işletilecek. Aynen köprülerde olduğu gibi bakanlık yüzde 70 doluluk garantisi verecek" dedi. 


Hürriyet 



Geri Dön