29 / 03 / 2024

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi baştan aşağı yenileniyor

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi baştan aşağı yenileniyor

Türkiye'nin en büyük psikiyatri hastanesi olan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yenileniyor



1927'den beri binlerce hastaya hizmet veren kurumda tüm binalar yıkılarak, yerine Avrupa'nın en modern psikiyatri hastanesi inşa edilecek. 
 
Mevcut 77 bin kapalı alanı 150 bin metrekareye çıkarılacak hastane için yaklaşık 150 milyon lira harcanacak. 2010-2014 yılları arasında yeni çehresine kavuşması planlanan kurum, psikiyatri mimarisine uygun tarzda tek katlı binalardan oluşacak.

Binanın projesi için Avrupa'daki birçok psikiyatri hastanesini ziyaret ettiklerini anlatan Başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt, "Yeni binalarda psikiyatri mimarisine büyük önem veriyoruz. Az katlı, yatay yerleşimli olacak yapıda hastalar için tek ya da iki kişilik odalar inşa edilecek." dedi. Hastaların tedavisi için terapi alanlarına büyük önem verileceğini belirterek, "Ayrıca hastaların rehabilite edildiği ve uğraş tedavilerinin yapıldığı çok sayıda merkezi de hizmete açacağız. Amacımız, hastalarımızın en uygun şartlarda tedavi edilmesi. Yaptığımız incelemeler sonucunda dünyanın sayılı psikiyatri hastaneleri arasına gireceğiz." diye konuştu.

Psikiyatri, nöroloji ve beyin cerrahisi alanında hizmet verecek hastane bin 100 yataklı olacak. Böylelikle şu anki 2-5 kişilik hasta odası sisteminden uzaklaşılarak, bir ya da iki kişilik hastane odalarında hizmet verilecek. Hastalar daha uygun ortamlarda tedavi edilecek.
Çağlar Avcı/Zaman


Geri Dön