18 / 04 / 2024

Bakırköy Yaşam Köyü'nün BJK'ye devredilmesi endişe yarattı!

Bakırköy Yaşam Köyü'nün BJK'ye devredilmesi endişe yarattı!

Bakırköy’deki Yaşam Köyü’nün kullanım hakkının 10 yıllığına BJK Derneği’ne verilmesi, spor sahaları ve kreşlere yeni kayıt alınmaması çevre sakinlerini endişelendirdi. Tesislerden yararlanan vatandaş, “Yaşam Köyü halka kapanmasın” diyor



Bakırköy Belediyesi, yıllar önce ilçe halkının spor yapabilmesi ve sosyalleşebilmesi için Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nü kurmuştu... 50 dönümlük bir alana yayılan Yaşam Köyü’nde futbol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, kreşler ve restoranlar bulunuyor. Bakırköylüler de yıllardır bu imkânlardan faydalanıyor. Fakat şu günlerde, bu Yaşam Köyü’yle ilgili bir kriz yaşanıyor. Belediyenin burayı Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne kiralayacak olması, çevre sakinlerini endişelendiriyor. Bu kararla birlikte Yaşam Köyü’nün halka kapatılmasından korkuluyor. Spor sahaları ve kreşler için yeni kayıtların alınmaması da bu kaygıları güçlendiriyor. Anlayacağınız, şu günlerde Bakırköy’deki en önemli gündem maddelerinden biri Yaşam Köyü’nün akıbeti...

BAŞKAN AÇIKLADI

Peki vatandaş bu endişelerde haklı mı, yoksa bunlar yersiz korkular mı? İşte bu sorunun yanıtını Bakırköy Belediyesi yetkililerine sordum. Yaşam Köyü’nün kiralanmasının 10 Haziran’daki belediye mecis toplantısında gündeme geldiğini, meclisten de Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’yle bir protokol yapılması için Başkan Bülent Kerimoğlu’na yetki çıktığını öğrendim.


Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, mecliste yaptığı konuşmada Yaşam Köyü’nün 10 yıllığına Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne verilmesiyle tesislerin daha modern bir yapıya kavuşacağını söylemiş ve halkın bu tesislerden yararlanmaya devam edeceğini belirtmiş. İşte o konuşmadan bazı satır başları: “Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nden Bakırköylü ve çevre ilçelerdeki sporcular, engelliler ve TEGV bünyesindeki çocuklar ve gençler yararlanıyor. Türkiye’nin yüz akı bir tesis. Yılda belediyeye maliyeti de 11-12 milyon lira. Yaşam Köyü’nün üst kullanım hakkının 10 yıllığına verilmesiyle; 50 dönümlük alanda daha kaliteli, daha üretken, daha nitelikli ve daha verimli spor hizmetleri verilecek. Bu protokole göre; eskimiş ve yenilenmeye ihtiyaç duyan, günümüze uygun modern tesisler Beşiktaş tarafından yapılacak, 10 yıl içinde tüm bakım-onarım Beşiktaş tarafından yapılacak, elektrik, doğalgaz, güvenlik, temizlik dahil her türlü gideri Beşiktaş üstlenecek, belediyemiz tesisin kullanıma devam edecek.”


KREŞ YENİLENECEK

Başkan Kerimoğlu, 130 öğrenci kapasiteli kreşlerin yerine 1.200 metrekare alanda 235 öğrenci kapasiteli, 13 derslikli, 44 personelin görev yapacağı yeni kreş yapılacağını, tesiste taşeron hizmet veren yaklaşık 50 personelin mali, hukuki ve özlük haklarının da korunacağını açıklamış bu konuşmada.

Umarım bu sözler tutulur da halk da mağdur edilmez...


Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü, Beşiktaş'a devredildi!



Hürriyet 


Geri Dön