19 / 04 / 2024

Bakırköy'de ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Bakırköy'de ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Aysun Çelikler, “AK Parti olarak çok önemsiyoruz. Mesleki duyarlılığımda var bu konuya. Burada binaların nasıl riskli olduğunu görüyoruz. Burada ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli" dedi.



Gazetemize konuşan AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler, hem yerel siyasete hem de seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve belediyenin çalışmalarıyla ile ilgili de konuşan Çelikler, «Kerimoğlu, Bakırköylüler tarafından iletişime kapalı birisi olarak tanınıyor. Bakırköy halkı yerel yönetimden memnun değil» dedi.



İlçe Başkanı Aysun Çelikler seçim sonuçlarını değerlendirdi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde il başkanlığının stratejisi doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizen Çelikler, “Bakırköy'ün tamamındaki Sivil Toplum Kuruluşları, evler, üyeler, seçmenler, esnaf ziyaretleri gibi birçok çalışmayı gerçekleştirdik. 1 Kasım seçimleri öncesinde ise bu kez nokta atışı yaptık. Mümkün olduğunca yine bütün Bakırköy'ü gezdik ve bu sefer seçmen öncelikli bir çalışma gerçekleştirdik. Yani geniş katılımlı toplantılardan daha çok insanlarımızla birebir görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.


Vatandaşla yakınlaşma içindeyiz 


İlçedeki oylarında 9 binlik bir artış sağladıklarını ve yüzde 19'luk oylarını yüzde 24'e çıkardıklarını da belirten Çelikler, Bakırköylü bazı seçmenlerin partisine karşı önyargısının olduğunu da itiraf etti. Çelikler, “İlçemde önyargılarla ve bazı farklı bakış açıları ile mücadele ediyoruz. Bunun içine sürekli kendimizi anlatıyoruz. Bizlere karşı önyargılı olan vatandaşlarımızla ciddi bir yakınlaşma içerisindeyiz, özellikle iletişim noktasında” şeklinde konuştu.


Bakırköy yerele takılıyor


Bakırköy için her zaman göreve hazır olduklarının altını çizen Çelikler, “Biz bir genel seçim atlattık ama Bakırköy aslında hep yerel seçime takılıp kalan bir ilçe. Çünkü yerelde problemleri var Bakırköy'ün. Genel seçim bile olsa biz milletvekillerimizle sahaya indiğimizde hep yerele takılıyoruz. Bakırköy halkı yerelle ilgili soruları soruyor bizlere” diye konuştu. 


Kentsel dönüşümü önemsiyoruz 


Kendilerinin Bakırköy için önceliklerinin kentsel dönüşüm konusu olduğunu da dile getiren Başkan Çelikler, bu konuda atılması gereken adımlardan da bahsetti. 


Çelikler, “Mesela kentsel dönüşüm konusu soruluyor bizde AK Parti olarak çok önemsiyoruz. Mesleki duyarlılığımda var bu konuya. Burada binaların nasıl riskli olduğunu görüyoruz. Burada ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli. Ama kentsel dönüşüm konusunda yetki yerel belediyelerde. Fakat bizde bu anlamda belediye başkanı ile görüşerek ilçemiz adına, ilçe başkanlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız dedik. Biz Bakırköy'ün durumunu özetleyen bir raporu ilgili bakanlığa sunduk. Bakırköy Belediyesi'nde Kentsel Dönüşüm Komisyonu kuruldu. O komisyonda bizimde bir meclis üyemiz var. Ortak bir çalışma ne yapılabilir diye sorunlar masaya yatırıldı. Biz bunu çok önemsiyoruz. Biz çalışmaların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.



Kerimoğlu iletişime kapalı!


Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy Belediyesi'nin çalışmalarıyla da ilgili konuşan Çelikler, bu konuda ciddi eleştirilerde bulundu. Başkan Kerimoğlu'nun halk tarafından iletişime kapalı birisi olarak tanındığını anlatan Çelikler, “İlçenin yönetiminden memnun değilim, kimsede memnun değil doğrusu. Zaten bütçesinin bittiğini söylüyor Bakırköy Belediyesi. Yeni bir bütçe çalışıyorlar. İki sene geçti Bakırköy'de somut bir çözüm, proje yok. Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmadı; o oldu, bu oldu diyor, ama AK Parti'li belediyelere baktığımız zaman hakikaten bir fark var. Hizmet anlayışı farklı bir kere. Bize gelen şikâyetler başkanın iletişime kapalı olduğu yönünde. Biz değişik vesilerlerle iletişim kuruyoruz başkanla ama çok sık olarak iletişim halinde misiniz derseniz bunun cevabı hayır” diye konuştu. 


Kapımız herkese açık 


Bakırköy Belediyesi ile yaşadıkları iletişim problemine karşı daha çok İBB ile iletişim kurduklarını ve bu sayede Bakırköy için bir şeylere yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Çelikler, “AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı olarak ilçemize hizmet edebileceğimiz ortak çalışmalara hazırız. Yeter ki halkın lehine bir çalışma olsun. Biz kendi mercilerimize de danışırız. Ben ilçe başkanı olarak kimin burada kazancı olacak diye bakmıyorum. İlçemize nasıl hizmet edebiliriz, ilçemiz ne kazanır ona bakıyorum. Bizim kapımız herkese açık. Biz herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.


Atatürk’le ilgili önyargılar var


Yerel seçimler öncesi çalışmaların sürdüğünü söyleyen Çelikler sözlerini şu cümlelerle sürdüdü: “2019 seçimleri için ne yapabilirizin çalışmalarına başladık. Biz AK Parti olarak Bakırköy'de iddialıyız. Bir oran söylemek zor ama bu oran yerel seçimlerde daha da yükselir. Bölgemizde milletvekili adaylarımızla çalışmalarımızı yürütttük. Bundan sonra yerel ağırlıklı çalışacağız. İlçe binamızı da değiştireceğiz. Bölgemizin çok değerli milletvekillerinin ilçemize ve bölgemize katkısı olacak. Bakırköy'ün fiziksel halinin düzeltilmesinin takipçisi olacağız. Ayrıca başka bir konuda vatandaşlarımızın bize karşı önyargılı olmaları. Bakırköylülerin Atatürk konusunda önyargıları var. Atatürk bizim bir önderimiz, kimsenin bundan bir şüphesi olmasın. Biz 10 Kasım'da çelenkimizi de koyduk pankartlarımızı da yaptırdık. Bakırköylü vatandaşlarımıza AK Parti'nin kafalarındaki partinin olmadığını anlatıyoruz.” 


Gazete İstanbul



Geri Dön