20 / 04 / 2024

Bakırköy’de kentsel dönüşüm başka bahara kaldı!

Bakırköy’de kentsel dönüşüm başka bahara kaldı!

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşümde topu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na attı. İşte Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Emlakkulisi.com'a yapılan o açıklama...



Bakırköy’de kentsel dönüşüm başka bahara kaldı!


Bakırköy Belediyesi, Bakırköy’de kentsel dönüşümün neden başlamadığını topu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atarak açıkladı. 


Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, 24 Ekim 2013 tarihinde Bakırköy’de Ataköy dışında kalan mahallelerinin tümünde hasarlı binaların sayısını Yeni Zelanda merkezli BECA ile Türk Prota Yapı Denetim firmalarıyla belirlediklerini ve belediye olarak 450 milyon dolar bütçeli kentsel dönüşüm atağına kalktıklarını söylemişti. 


Bakırköy'de Cevizlik, Kartaltepe, Osmaniye, Sakızağacı, Yenimahalle, Zeytinlik, Zuhuratbaba mahallelerinde başta yaklaşık 3 bin 500 binanın dönüşümünü kapsayan projede yenilenmiş binalar adaların birleştirilmesiyle oluşacak bitişik yapılarla hayata geçirilecekti. Hazırladıkları projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, projeyi hayata geçirmeye yardım edecek kredi için de İller Bankası ile anlaştıklarını söylemişti. 



Bakırköy Belediyesi: "İBB, tekliflerimizi iade etti" 


Emlakkulisi.com olarak “Bakırköy’de kentsel dönüşüm” konusunda hangi aşamaya gelindiğini sorduğumuzda  ilginç yanıtlar aldık.


Bakırköy Belediyesi, kat artışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını ancak tekliflerinin iade edildiğini bildirdi. Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Fatih Mehmet Turan imzalı açıklamada şöyle denildi;  


“Bakırköy İlçesinde mevcut yapılaşma dokusunun revize edilerek güvenli yapı dokusu oluşturulabilmesi adına Büyükşehir Belediyesince yoğunluğun arttırılması (kat artışı) için Başkanlığımızca Büyükşehir Belediyesine birçok teklif yapılmış olup tekliflerimiz Büyükşehir Belediyesince Başkanlığımıza iade edilmiştir.”



"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni imar planımızı..."


Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Turan, kentsel dönüşüm için hazırladıkları yeni imar planı çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülmediğini öne sürerek şu açıklamayı yaptı; 


“Ayrıca tüm  Bakırköy İlçesi'ne ait yerinde dönüşümün sağlanacağı yeni imar planı çalışmalarımız tamamlanarak onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da gönderilmiş ancak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün 27 Aralık 2013 tarih ve 50892535-20286 sayılı yazısı ile uygun görülmediği Başkanlığımıza iletilmiştir.”


Bakırköy Belediyesi’nin açıklamasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce yapılan tetkikte 156 adet riskli yapı raporu olan bina, 91 adet yıkılmış bina, 35 adet yapı ruhsatı verilmiş bina tespit edildiği de bildirildi.


İşte o açıklamanın tam metni; 


Bakırköy’de kentsel dönüşüm başka bahara kaldı!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Bakırköy ilçesini havadan izlemek için tıklayın!


Geri Dön