16 / 04 / 2024

Bakırköy'de kentsel dönüşüme onay çıkmadı!

Bakırköy'de kentsel dönüşüme onay çıkmadı!

Bakırköy Belediyesi'nin, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik mahallelerinin 'kentsel dönüşüm ve gelişim' alanı ilan edilmesi talebine İstanbul Büyükşehir Belediyesinden izin çıkmadı.




Yapı stoklannın yaklaşık 40 yaşında olması ve binaların yürürlükteki deprem yönetmeliği yapılaşma şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle, 'Afet Riski Altındaki Alanlarının Dönüştürülmesine İlişkin Yasa' kapsamında, 7 mahallenin bir an önce dönüşümünü isteyen Bakırköy Belediye Meclisi bu yönde karar aldı. Belediye, ilçeyi yeniden restore ve inşa etmek, deprem riski taşıyan yapılarda tedbir almak ve kentin altyapısını yenilemek amacıyla söz konusu mahallelerin 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' nın yürürlükteki deprem ilan edilmesi yolunda aldığı ilçe meclisi kararıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) başvurdu.  



KOMİSYON: EKSİK EVRAK VAR


Ancak bu başvuru, ilgili komisyonların "Uygun görülmemiştir" görüşü doğrultusunda, İBB Meclisinde oybirliğiyle reddedildi. Bayındırlık Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu'nun ortaklaşa İBB Meclis gündemine sunduğu raporda, bölgeye ilişkin hiçbir veri bulunmadığı belirtildi. 

Raporda riskli alan ilanı sonrasında bölgedeki vatandaşları mülkiyet haklarının nasıl korunacağının netleştirilmesi ve yapılacak imar planlarına, ulaşıma, kentsel altyapıya ve kentin yoğunluğuna etkilerinin belirlenmesi istendi. 



BAKIRKÖY BELEDİYESİ: 


Depremden ağır hasarlıyız 


CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, kasım ayında Bakırköy Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle geçen planların İBB tarafından "Yasaya aykırı" olduğu gerekçesiyle reddedilmesine tepki gösterip, "Hiçbir eksiğimiz yok, başvurumuzu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptık" dedi. Kerimoğlu. 1999 depreminden sonra 7 mahalledeki konutların yüzde 78'inin ağır hasarlı hale geldiğini ve böyle bir dönüşümün acil olduğunu söyledi. 




Hürriyet


Geri Dön