25 / 04 / 2024

Bakırköy'de kentsel tasarım ve geliştirme merkezi açıldı!

Bakırköy'de kentsel tasarım ve geliştirme merkezi açıldı!

Bakırköy Belediyesi Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi,Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından hizmete açıldı. Belediyenin açtığı merkezin deprem kaynaklı her türlü soruna çözüm getirmesi hedefleniyor.



Bakırköy Belediyesi'nin İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yaptırdığı depreme dayanıklılık testine göre olası bir büyük depremde ilçedeki binaların Ve 50'den fazlasının hafif, orta ve ağır hasar alacağı ortaya çıkmış durumda. Belediyenin açtığı merkezin deprem kaynaklı her türlü soruna çözüm getirmesi hedefleniyor. 


Kaıtaltepe Millet Parkı'uda yer alan merkezde, halkın bu konudaki sorunlarına, aralarında mimar, mühendis, avukat, şehir plancısı, iç mimar, inşaat mühendisi, mali müşavir ve psikologların da yer aldığı 20 kişilik bir ekip ile çözüm bulunması amaçlanıyor. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu. Kentsel Tasarım ve Gelişim Mekezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm için belirledikleri ilkeleri şöyle sıraladı. Yurttaşları yerinden etmeyeceğiz, yerinde dönüşüm yapacağız. Yurttaşların cebinden para çıkmayacak. Metrekareyi azaltmadan dönüşüm yapacağız. Kira yardımında bulunacağız. Bunları diğer belediye başkanları da söylüyor ama ben ek olarak diyorum ki; evin değerinin düşmemesi için katında ve konumunda değişim yapacağız." dedi.


Anayurt 


Geri Dön