23 / 04 / 2024

Bakırköy'e ikinci meydan geliyor!

Bakırköy'e ikinci meydan geliyor!

Özgürlük Meydanı'nın yer aldığı Bakırköy'e ikinci meydan projesi geliyor. Bakırköy meydan projesinin Kartaltepe ile Osmaniye mahalleleri arasında yapılması planlanıyor. Yeni meydan ile bir transfer merkezi oluşturulacak...




Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'e  ikinci bir meydan projesinin olacağını açıkladı. Bakırköy'ün ikinci meydanı Kartaltepe ile Osmaniye mahallerinin arasında planlanıyor. Bakırköy Özgürlük Meydanı geçtiğimiz aylarda bakımsızlığından dolayı gündeme gelmişti.


Kerimoğlu yeni meydan projesi ile ilgili, ”Yeni imar planı çalışmalarında nüfus yoğunluğunu çok artırmadan parsel bazında değil ada bazında çalışmalar yaptık. Mevcut binaların yüksekliğine 1-2 kat ilave edebiliriz ki özellikle küçük esnaf tabir edebileceğimiz müteahhitler de inşaat yapmak istesin. Bakırköy’deki imar alanlarının % 26-% 27’sini oluşturan sokak alanlarını % 16’ya düşüreceğiz. Planlar tamamen kentin tarihi ve kültürel yapısı dikkate alınarak yapıldı. Yeni imar planlarında yaşlımızı, engellimizi de göz önüne aldık. Hatta yeni imar planlarında Bakırköy’e ikinci bir büyük meydan öngörüyoruz. Kartaltepe ve Osmaniye Mahallelerimizin arasında yer alacak ikinci meydan aynı zamanda Bakırköy’ün merkezinin trafiğini de çok rahatlatacak. Ayrıca yeni imar planıyla Bakırköy’de kişi başına düşen yeşil alan oranını 1.6 metrekareden 10-12 metrekareye kadar çıkartacağız." şeklinde konuştu.



İşte proje için hazırlanan çalışma;


Bakırköy e ikinci meydan geliyor!


Bakırköy e ikinci meydan geliyor!


Bakırköy e ikinci meydan geliyor!


Bakırköy e ikinci meydan geliyor!


Bakırköy e ikinci meydan geliyor!


Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön