19 / 03 / 2024

Baklavacı Güllüoğlu Urfa'ya 8 milyon liralık tesis kurdu!

Baklavacı Güllüoğlu Urfa'ya 8 milyon liralık tesis kurdu!

Geleneksel Türk baklavasının en önemli temsilcilerinden Baklavacı Güllüoğlu, Urfa sade yağını üretmek için Şanlıurfa’ da 8 milyon TL' lik Süt ve Hayvancılık Entegre İşletme kurdu...




Geleneksel Türk baklavasının en önemli temsilcilerinden Baklavacı Güllüoğlu, Urfa sade yağını üretmek için Şanlıurfa’da 8 milyon liralık Süt ve Hayvancılık Entegre İşletme kurdu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) hibesinden yararlanan Güllüoğlu, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 dönümlük alanda; Urfa sadeyağı, ayran, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri ve yöresel peynir çeşitlerinin üretimini gerçekleştirecek. 


50 yıllık baklava ustası şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Nejat Güllü, firmalarının 142 yıldır baklavacılık yaptığını anımsatarak, “ Baklava denince akla ilk gelen onun hammaddesi, Urfa sade yağıdır. Olmazsa olmazımız olan Urfa sade yağını yıllardır Urfa’dan temin etmekteydik. Daima kalite peşinde koştuğumuz için, daha iyisinin peşindeyiz.” dedi. 


"CEYLANPINAR'IN SÜT İHALESİNİ ALDIK"


Urfa sade yağını en iyi kalitede üretmek amacıyla bu yatırımı yaptığını dile getiren Güllü, “Bu yatırımı yaptıktan sonra TİGEM’in Ceylanpınar ilçesindeki üretim çiftliğinin koyun sütü ihalesini de aldık. Günde 20 ton ile 30 ton arasında koyun sütü geliyor. Biz bunu işleyerek kendi yağımızı kendimiz yapacağız. Bunu yıllarca önce rahmetli babam Mustafa Güllü de denemişti, ama başarılı olamamıştı, TİGEM’in desteği ile oradan alacağımız koyun sütü ile biz bunu başardık. Şuanda Türkiye’nin en iyi sade yağını biz burada üretiyoruz.” şeklinde konuştu. 


TESİS KOŞER BELGELİ


Tesiste elde edilecek Urfa sadeyağı ile Güllüoğlu Baklavaları'nın çağ atlayacağını kaydeden Güllü, yeni kıtalara ulaşacaklarını müjdeledi. Güllü, “ABD’de 5 şube, Almanya’da 3 şube, Belçika ve Hollanda’da şubelerimiz var. Arabistan’da önümüzdeki ay açılacak. Önümüzdeki hafta Çin’e gideceğiz, Çin’de yatırımlarımız olacak. Tabi bunların hepsi yapılırken de, hammadde bakımından sağlam olmanız lazım. Ayrıca burada önemli olan şey Koşer belgesinin alınması. Koşer, Museviler için helal damgasıdır. Baklavada kullandığımız yağın ve fıstığın, belli bir merkezlerden nasıl temin edildiğin belgelenmesi gerekiyor. Bu tesis bize onu da sağlayacak. Biz bu tesis için Koşer belgesini aldık.


Tesisin açılışına Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’da katıldı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. 



Akit Haber


Geri Dön