25 / 04 / 2024

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında çalışmalar sürüyor!

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerine Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile ilgili son bilgileri verdi. Proje, 2015 sonunda tamamlanacak.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında 440 milyon dolarlık harcama yapıldığını, hattın gerçekleşme oranının yüzde 83 olduğunu bildiren Elvan, "Bu proje, bizim açımızdan son derece önemli, sadece ülkemiz açısından değil batının Asya'ya bağlantısı açısından da son derece önemli" dedi.


İran ve Türkmenistan üzerinden geçen yolun uzun bir güzergah olduğunu dile getiren Elvan, "Mutlaka Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesini tamamlamamız gerekiyor. 2015 sonu itibariyle bu projeyi tamamlayacağız. Hatta çalışmalar sürüyor" diye konuştu.


İhale tekliflerinde bazı kalemlere yüksek fiyat, bazı kalemlere de düşük fiyat verilmesinin kanayan bir yara olduğuna dikkati çeken Elvan, bu problemin giderilmesi için 2013'te tedbir alındığını, ancak sorunun tam manasıyla çözülmediğini belirtti.


Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2015 yılı bütçeleri kabul edildi.



AA


Geri Dön