25 / 04 / 2024

Balbey hak ettiği değere kavuşacak!

Balbey hak ettiği değere kavuşacak!

Antalya'da ikinci Kaleiçi konumundaki Balbey Mahallesi'nin projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu "Proje ile Balbey Mahallesi hak ettiği değere kavuşacak" dedi.



ANTALYA BüyUkşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in verdiği sözü tuttuğunu belirten Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu "Başkanımız, Balbeyi ıııulıtar olarak sen bile tanıyanı ayacaksın demişti. 

Konuna amaçlı imar planından hariç Balbey yenileme projesi olduğunu bize ilettiler. Başkanımızın dediği oldu proje Bakanlar Kurulundan geçip Cumhurbaşkanımız onayladı. Artık Kaleiçi'ne uygulanan bir proje yapılıp her yer pırıl pırıl olacak. Kaldırım ve yol taşları değiştirilecek, mahalle içerisindeki ışıklandırılmalar düzenlenecek ve evlere restorasyon yapılacak. 

Bekliyoruz umanın çok daha iyi olur" şeklinde konuştu. 


"HEP MASA BAŞINDA KORUNDU"

Mahallenin sürekli masa başında konulduğunu belirten Uyaroğlu, "Mahalle adına hiç şekilde uygulama yapılmadan bugünlere kadar geldi. Projenin gerçekleşmesi ıçııı önümüzde bir süreç yer alıyor. 

Tahmiııimce belediyeden yetkililer gelip ev ev ve parsel parsel değerlendirerek projeyi uygulayacaklardır diye bekliyoruz. Duyumlarımıza göre Kaleiçi tarzından bir proje uygulayacak! arınış. 

Hafif ticari amaçlı konut ağırlıklı bir düzenleme olacak" dedi. 


"YILLARCA BEKLEDİK"

Proje ile Balbey Mahallesinin hak ettiği değere kavuşacağını ifade eden Uyaroğlu, "Mahallemizde ki vatandaşlar binaların yüksek katlı olmasını istiyorlar fakat proje içerisinde yüksek katlı bina olması mümkün görünmüyor. Belediyenin ifadelerine göre bizim tek katlı evleniniz 5 katlı evlerden daha değerli olacak. Mahallenin ve miilk sahiplerin mağdur olmayacak şekilde bir düzenleme yapılacak Proje ile Balbey kurtulur çünkü burası tarihi bir mahalle yıllarca bekledik" diye konuştu. 


"BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYORUZ"

Bölgenin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundunılacağuıı vıırgulyana Muhtar Uyaroğlu, "'Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yemlenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun' çerçevesinde haz ulanan projenin kent merkezinin ihtiyaçlarını karşılayacak. Bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak mahallenin yapı yapı parsel parsel ele aluıacak. Binalar yenilenecek yemleme imkânı olmayan binalar için mülk sahipleri ile görüşülüp ortak bir yol bulunacaktır. Umuyoruz ki kimse mağdur edilmez. Turizmin başkentine yakışır bir mahalle olacak. Projenin fazla zaman kaybı yaşanmadan biran önce hayata geçmesini istiyoruz" dedi. 


"TÜREL'E TEŞEKKÜRLER"

Antalya Büyükşehır Belediye Başkanı Menderes Türel'in tarihi Balbey Mahallesi Kentsel Yemleme Projesini çok önemsediğini belirten Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullalı Uyaroğlu, "Mahalleli olarak projenin hayata geçirilmesini çok istedik. Belediye Başkanımızda gerekli olan tüm çalışmayı yaptı ve projeyi Bakanlar Kumlundan geçerek Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı" diye konuştu. 


"KÜLTÜR VARLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Proje ile Balbey mahallesi Antalya'nın yem cazibe merkezi olacağını vurgulayan Uyaroğlu, "Balbey Mahallesi Antalya'nın ikinci Kaleiçi yapacak Kentsel Yemleme Projesi hayata geçiyor. Mahallenin kentsel yemleme alaıu olarak kabul edilmesine karar veren Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak onaylandı ve 24 Nısaıı 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Mahalle sakinleri olarak bu duruma çok sevindik. 

İçerisinde 3 Çeşme, 2 cami, 42'si sivil mimari özellikli 47 tescilli kültür varlığı yer alan Balbey hak ettiği değere kavuşuyor" şeklinde konuştu. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl 


Geri Dön