28 / 03 / 2024

Balbey kentsel dönüşüm bekliyor!

Balbey kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen Balbey Mahallesi raporuyla ilgili haber bekleniyor.



Antalya'nın tarihi Kaleiçi'ne benzer yapılaşmasına bilinen tarihi Balbey Mahallesi, yenilenme çalışmaları için gün sayıyor Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen Balbey Mahallesi raporuyla ilgili haber bekleniyor. 

Hazırlanan raporla mahallenin kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurulduğunu belirten Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, mahallelinin Ankara'dan gelecek haberi beklediğini söyledi. 

Duyumlarına göre bakanlığın Süleymaniye Yenileme Projesi'ne benzer bir projeyi Balbey Mahallesi için uygulatmayı planladığını belirten Uyaroğlu, "Balbey Mahallesi, Antalya'nın en eski mahallelerinden biri. Mahallede 3'ü çeşme, 3'ü cami, 42'si sivil mimari özellikli, 48 tescilli kültür varlığı bulunuyor. Bu bilgiler Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan raporda da mevcut. Mahalle bünyesinde 300'ün üzerinde de hane var. Bu evlerden 50'ye yakını yıkıldı veya kullanılamaz halde. 

Her geçen gün burası biraz daha harabeye dönüyor. Tüm mahalleli olarak bakanlıktan gelecek haberi bekliyoruz" dedi. (


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi


Geri Dön