26 / 04 / 2024

Balçova arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu 1 Nisan eylemi!

Balçova arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu 1 Nisan eylemi!

Balçova Arsa Mağdurları, 1 Nisan Şaka Günü'nde, mağduriyetlerini ve tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında gösterdi.



İZMİR'de "Balçova Arsa Mağdurları", 14 yıldır arsalarıyla ilgili mülkiyet ve imar hakkı konusunda sürdürdükleri mücadele kapsamda, 1 Nisan Şaka Günü'nde, mağduriyetlerini ve tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında gösterdiler. Balçova parselasyon planlarının kendilerinden ve mahkemeden saklandığı iddiasıyla Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında 3 bin kişinin suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan, belediye başkanlarına 2 Nisan pazar günü saat 11.00'de belediye önünde sorularını yanıtlama çağrısı yaptı. 


Balçova Arsa Mağdurları ve avukatları Mustafa Kemal Turan, hak sahibi oldukları arsalar için 14 yıldır yaptıkları mücadelede, Balçova parselasyon planının kendilerinden ve mahkemelerden saklandığı, başka kişi ve şirketlere haksız imar hakkı sağlandığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Turan ve arsa mağdurları, suç duyurusunu ve yerel yönetimlere tepkilerini açıklamak için bugün, Konak'taki eski Sümerbank binası önünde toplandı. 1 Nisan Şaka Günü olması nedeniyle tiyatral bir açıklama yapmak istediğini açıklayan avukat Turan, 15 Noel baba ve Dalton kardeşler kıyafetleri giyen dört mağdurla basının karşısına çıktı. Toplatıya katılan 300'e yakın mağdur da düdük çalarak, yerel yönetimleri protesto etti. 


Avukat Turan, "Uzun süren araştırmalarımız neticesi bu parselasyon planının resmi tasdikli örneğini devletin diğer kurumlarından elde etmiş bulunmaktayız. Var olan bir parselasyon planını yargıdan ve vatandaştan gizlemek ve hatta belki de ortadan kaldırmak tam anlamıyla bir suçtur.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında 3 bin kişi olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Var olduğu halde hak sahiplerinden ve yargıdan gizlenen parselasyon planı mülk sahibinin inşaat ruhsatı alabilmesi için yani arsasında inşaat yapabilmek için planlama prosedüründe yapılması gereken son işlemdir. Yani parselasyon planı var ise mülk sahibi inşaat projesini belediyeye sunarak inşaatına başlayabilme imkanına sahip demektir. Bu parselasyon planının bulunmasından sonra artık Balçova Arsa Mağdurlarının haklarını tam anlamıyla alabilmesi için önlerinde hiçbir engel kalmamıştır. Nitekim bu belgeyle birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurup konu hakkında son karar istenebilecek duruma gelinmiş olacaktır" dedi.


Basın açıklamasını 1 Nisan'da yaptıkları için, ironiyle de dertlerini anlatmayı denemek istediklerini belirten Avukat Turan, parselasyon planlarını Dalton kardeşlerin torunlarının çaldığı esprisi yaptı. Dalton kardeşlerin isimleriyle yerel yöneticilerin isimlerine göndermeler yapan Turan, Küçük Joe'nun torununun Koca Joe oğlu Dalton, Averell Dalton'un torununun Çalkalavarell olduğunu belirti. Avukat Turan, Noel baba ve Dalton kardeşler kıyafetli mağdurlar, Büyükşehir ve Balçova Belediyesi'nin kendilerinden ve mahkemelerden 14 yıldır gizlendiğini veya ortadan kaldırıldığını iddia ettikleri "1975 yılı Balçova ilçesi parselasyon planı" olduğunu açıkladıkları belgenin büyütülmüş kopyasını Büyükşehir Belediyesi önüne bıraktı. Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehme Ali Çalkaya ile konuyla ilgili adı geçen tüm kişileri 2 Nisan Pazar günü saat 11.00'de Büyükşehir Belediye binası önünde sorularını yanıtlamaya çağırdı.


Hürriyet 


Geri Dön