28 / 03 / 2024

Balçova Belediyesi'nin 2015 yılı bütçesi 57 milyon lira!

Balçova Belediyesi'nin 2015 yılı bütçesi 57 milyon lira!

Balçova Belediyesi Gelir-Gider Bütçesi ve Performans Programı düzenlenen meclis toplantısında AK Parti'nin "hayır" oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyenin 2015 yılı bütçesi 57 milyon lira olarak belirlendi.




Balçova Beledilesi Gelir-Gider Bütçesi ve Performans Programı düzenlenen meclis toplantısında AK Parti'nin "hayır" oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyenin 2015 yılı bütçesi 57 milyon lira olarak belirlendi. Bütçede, sosyal belediyecilik için 2 milyon 81 bin lira pay ayrılırken, Belediye Başkanı Çalkaya'nın bizzat harcama yetkisi olduğu Başkanlık makamına 2 milyon 51 bin lira ayrılması dikkat çekti.


Her sene açık var

AK Parti Balçova Meclis üyesi Avukat Evrim Özen, "Balçova'da uzun yıllardır, yatırıma yönelik olmayan; buna karşılık harcama ağırlıklı olan bir bütçe hazırlanıyor. Kültür ve sosyal hizmetleri için 3 milyona yakın bir bütçe ayrılırken, Belediye Başkanı'nın bizzat harcama yetkilisi olduğu Başkanlık makamına 2 milyon 51 bin lira tutarında bir bütçe ayrılıyor. Ayrıca, her sene bütçede açık verilmesini kabul etmiyoruz" dedi. Çalkaya'nın ortamı siyasi miting havasına soktuğunu da belirten Özen, "Çalkaya, merkezi hükümete, Sayın Başbakanımıza, Sayın Binali Yıldırım'a ve uygulanan ekonomik, siyasi politikalara yüklenir bir siyaset izledi. Kendileri sorularıma karşılık veremedi. Çünkü cevaplarının yerel belediyecilik anlayışıyla alakası yok. Biz bu durumun Balçova ve İzmirlinin gözünden kaçmayacağını, yine mali disiplinden uzak içi boş bir bütçeyle Balçovalı'nın bir yıl daha oyalandığını gösterdik. Takdir İzmirli ve Balçovalılarındır" dedi.


"Fesih sebebi kararlar"

Her oturumda siyasi bir karar alındığını da sözlerine ekleyen Evrim Özen, "Bu meclisin fesih sebebidir. Bunların hepsi meclis tutanaklarında mevcuttur, olayı siyasi platforma çekip kendi yaptığı hataları ve eksiklikleri ört pas etmeye çalışmaktadır. Bu hareket, bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterir. Bizim koyduğumuz şerhlerle ve yaptığımız eleştirilerle 2014 yılında temsil tanıtım gideri olarak yaklaşık 2 milyon 300 bin lira bütçe ayrılırken, bu sene o bütçe 2 milyon 50 bin TL'ye indirilmiştir. Eleştirilerimizde haklıyız" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön