24 / 04 / 2024

Balçova Princess Otel'e tahliye kararı

Balçova Princess Otel'e tahliye kararı

Balçova Princess Otel'in sahibi olan Mahmut Esat Aslan,"Oteli bir başka şirkete kiralamışlar, bu şirketin yaptığı tahliye işleminin durdurulması talebi reddedildi" dedi



Aslan, tahliye işlemlerinde yeni bir gelişme yaşandığın söyledi. Balçova Termal A.Ş. avukatlarının tahliye çalışmalarının devam ettiğini, dün 11. İcra Dairesi'nde bir gelişme yaşandığını belirten Aslan, şunları söyledi: "Tahliyeyi gerçekleştirecek  İzmir  11. İcra Dairesi'ne başvuran Arsena Turizm Limited Şirketi avukat ve yöneticileri, Özkanlar Turizm Yatırım A.Ş'den oteli kiraladıklarını ve tahliye işleminin durdurulmasını talep etmişler. 'Biz kiracıyız, tahliye kararı bize geçerli değil' demişler. Ancak, bizim kiralama şartnamesinde, otelin 3. şahıs ve şirketlere kiralanması yer almıyor. İyi niyetli olmayan bir çalışma var. Hemen bizim avukatlarımız da olaya müdahale etmiş ve aynı gün Arsena Turizm Limited Şirketi'nin tahliyenin durdurulması talebini reddetmişler. Tahliye süreci devam ediyor ve otel tahliye edilecek, mahkeme kararı uygulanacak. Ama kolay bir iş değil. Bazen bir evin tahliyesi bile çok zaman alabiliyor. Avukatlarımızın çalışmaları devam ediyor. 5-10 gün de sürse mutlaka tahliye gerçekleşecek." Mahmut Esat Aslan, ihale şartnamesinin oluşması için komisyonun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi. İhale şartnamesi komisyonunun bugün akşam saatlerinde yeniden toplanacağını belirten Aslan, iki aylık bir süreçte ihaleye çıkabileceklerini vurguladı.

İhale için acele etmediklerini, yurt dışından daha çok katılım için kapsamlı bir ihale şartnamesi ve tanıtım yapacaklarını dile getiren Aslan, şöyle devam etti: "Komisyonumuz bu hafta son şeklini verecek ve ihale süreci
başlayabilecek. Tahminlerimize göre iki aylık bir süreçte ihaleye çıkılır. Bu ihaleden herkesin ve uluslararası firmaların haberdar olması için rahat zaman olmalı. Herkes haberdar olsun, girsin, halkın malı layıkıyla değerlendirilsin.

İzmir'e yakışan tesis olsun. Geniş katılımlı ve basına açık ihale yapıp, tesisin en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Aceleye gelmemesi gerekir, bir ay geç olsun ama herkesin içine sinen, katılabileceği ihale olsun." Aslan, otelin boş teslim edileceğini sözlerine ekledi.


Geri Dön