25 / 04 / 2024

Balıkesir 10 Burda AVM'nin temeli atıldı!

Balıkesir 10 Burda AVM'nin temeli atıldı!

Balıkesir’de Esas Holding’in 100 milyon dolara mal edeceği ‘10 Burda AVM’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Proje bittiğinde 2 bin kişi istihdam edilecek



Balıkesir’de Esas Holding’in 100 milyon dolara mal edeceği ‘10 Burda AVM’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Proje bittiğinde 2 bin kişi istihdam edilecek


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden ihale yoluyla satın aldığı araziye 50 milyon lira ödeyen Esas Holding, 100 milyon dolara mal olacak olan ve 2 bin kişinin istihdam edileceği "10 Burda AVM"nin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'e bu yıl temelleri atılan yatırımlar ile 5 bine yakın Balıkesirliye iş olanağı sağlanacağını söyledi. 100 milyon dolara mal olması planlanan "10 Bursa Alışveriş Merkezi", yapımı devam eden 1000 Yataklı Devlet Hastanesi'nin önüne inşa edilecek. 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan 10 Burda'nın temel atma töreni, yapılacak olan tesisin tanıtıldığı filmin gösterimi ile başladı. Gösterim ardından açılış konuşması yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, tesis hakkında bilgiler verdi.


"HEYECAN DUYUYORUZ" 

Perakende sektörünün ülke ekonomisi için önemli bir katma değer yarattığını söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, "Bu doğrultuda yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yeni yatırımımızı Balıkesir'de gerçekleştirmeye karar verdik. Balıkesir'de 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. Özellikle bugünlerde böyle bir yatırımında Türkiye'ye güzel bir mesaj olacağını düşünüyoruz. Başta böyle bir yatırım olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan yatırımımız açıldığında yaklaşık 1500 kişi çalışıyor olacak. İleriki yıllarda bu 2 bin kişiye çıkacaktır" diye konuştu. Başkan Uğur ise, "Balıkesir marka kent olma yolunda ilerliyor" ifadelerinde bulundu.


Sabah



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’e bu yıl temelleri atılan yatırımlar ile 5 bine yakın Balıkesirliye iş olanağı sağlanacağını söyledi.  “10 Bursa Alışveriş Merkezi”, yapımı devam eden 1000 Yataklı Devlet Hastanesi’nin önüne inşa edilecek. 120 bin metrekare inşaat alanına sahip olan 10 Burda’nın temelleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı. 


DÜNYA MARKALARI AYAĞINIZA GELECEK


Perakende sektörünün ülke ekonomisi için önemli bir katma değer yarattığını söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Başta böyle bir yatırım olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan yatırımımız açıldığında yaklaşık 1500 kişi çalışıyor olacak. İleriki yıllarda bu 2 bin kişiye çıkacaktır. Şuanda mevcut yürüttüğümüz projelerde burası ile birlikte 6 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız” diye konuştu.




Star


Geri Dön