28 / 03 / 2024

Balıkesir Altıeylül Belediyesi'nde ruhsat mesaisi!

Balıkesir Altıeylül Belediyesi'nde ruhsat mesaisi!

Balıkesir Altıeylül Belediyesi'nde ruhsat mesaisi başladı. Yapı Kontrol ve Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan personelleri 16 Haziran'dan beri 200 dosya inceledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hayata geçmesine kısa bir süre kala Balıkesir Altıeylül Belediyesi'nde ruhsat mesaisi başladı. Belediye çalışanları tam zamanlı çalışarak yönetmelikten önce ruhsat talebinde bulunan vatandaşların ruhsat işlerini tamamladı.


Hummalı bir şekilde çalışan Yapı Kontrol ve Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan personelleri 16 Haziran'dan bu yana yaklaşık 200 dosya inceledi. 


AltıeylülBelediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, gece-gündüz projeleri inceleyen ve ruhsat verme işlemlerini tamamlayan personelleri ziyaret etti. 


Kafaoğlu, "Yönetmelikten önce inşaat ruhsatı ile ilgili talepler vardı, belediye olarak bunun önlemini aldık. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye vatandaşlarımızın daha önceden hazırladığı projeleri arkadaşlarımız yetiştiriyor. Hafta sonu arkadaşlarımız mesai yaparak projeleri ruhsatlandırıyoruz. Veznemiz de açık. 200'ün üzerinde dosya ruhsatlandırıldı. Hedefimiz insanların mutluluğu ve işlerinin görülmesi. İmar Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarımız Cuma gecesi 24.00'e kadar ve Cumartesi günü de tam gün mesai yaptılar. Yönetmelik yayınlandıktan sonra tüm projeler revize edilmesi gerekiyordu kazanılmış haklardan istifade edilmesi noktasında ruhsatları yetiştirdik, inşaat sektörü lokomotif bir sektör. Piyasalara da bir canlılık gelecek" şeklinde konuştu. 




Balıkesir Artı Haber Gazetesi


Geri Dön