25 / 04 / 2024

Balıkesir Altıeylül'e TOKİ konutları müjdesi!

Balıkesir Altıeylül'e TOKİ konutları müjdesi!

Balıkesir Altıeylül'deki Sütlüce Mühimmat deposunun olduğu 500 dönümlük alan imara açıldı. Arsaya kaliteli yapılaşmak için TOKİ konutları yapılacak.



Balıkesir Altıeylül'deki Sütlüce Mühimmat deposunun olduğu alan bazı Meclis üyelerine göre kaliteli yapılaşmak için  TOKİ  halka konut yapacak. Balıkesirlinin bilmesi gereken bazı gerçekleri öğrenmesi gerektiği, Sütlücedeki Askeriyenin Mühimmat Depolarının olduğu alanın ne olacağı merak ediliyor. Bazı Belediye Meclis Üyeleri Sütlüce Mahallesindeki Mühimmat Depolarının olduğu 500 dönümlük alanın imara açılacağını söyledi. Bazı Meclis Üyeleri ise TOKİ'ye verileceğini ve 15 bin civarında konut yapacağını ileri sürdü. TOKİ tarafında 15 bin konut yapılacağını vurgulayan Belediye Meclis Üyeleri "Balıkesir'deki konut açığının bu yol ile giderilmesi düşünülüyor. Balıkesir'de pahalı arsa ve pahalı konut olayının üstesinden gelmenin 500 dönümlük alana yapılacak konutlar ile ev sahibi olmayan Balıkesirlilerin konut sahibi yapılmasının hedeflenmektedir. Bu konu her geçen gün Meclis üyeleri arasında tartışılmaya başlandı. Modern yapılaşmanın da bu yol ile yapılabileceği düşünülüyor" dedi. 


TOKİ KONUT YAPSIN 

Çok sayıda Belediye Meclis üyesinin ortak görüşü ise arsa payı koyulmadan ucuza daireler yapılarak konut sahibi olmayan Balıkesirlilere satılması gerektiğine dikkat çeken Meclis üyeleri "Balıkesir'de hangi mahalleye giderseniz gidin, daire fiyatları 150200 bin liradan aşağı değildir. Büyükşehir Belediyesi Mühimmat depolarının olduğu alanı almalı ve Sadece evi olmayan Balıkesirlilere kira öder gibi maliyetine satılmalıdır. Boğaz bölgesindeki TOKİ yapıldıktan sonra zenginler, evi olmayan fakirlerin eline üç-beş bin lira verip daireleri aldırıp daha sonra kendilerine satış yapıldığı ortaya çıkmıştı. Balıkesir'de evi, arsası olmayan ve halen kirada oturan Balıkesirlilere kira öder gibi ödemeleri sağlanmalıdır" diye konuştu. 



Balıkesir Artı Haber Gazetesi


Geri Dön