25 / 04 / 2024

Balıkesir Barosu'nun yeni hizmet binası açıldı!

Balıkesir Barosu'nun yeni hizmet binası açıldı!

Balıkesir Barosu'nun merkez Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi'ndeki yeni hizmet binası açıldı. Hizmet binasının açılış törenin katılan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yargı sistemi hakkında konuştu.



Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Barosunun merkez Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi'ndeki yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, yargı sisteminin daha şeffaf hale geldiğini söyledi. 



Yargıtayın tüm kararlarını, arama motorunda kolaylık yapmak suretiyle kamuoyuna açtıklarını, bundan en çok istifade edecek kişilerin avukatlar olduğunu belirten Cirit, Yargıtay olarak her baronun talebine cevap vermeye çalıştıklarını dile getirdi. 

 


Yargıya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cirit, şöyle konuştu: "Gelişmiş, ileri demokratik ülkeler hukukta adalette nasıl yapmışlarsa biz de öyle yapmalıyız. Amerika'yı yeniden keşfetmemize gerek yok. Yani hukukun üstünlüğü, hakim teminatı, bağımsızlığı şimdi olan işler değil, bundan yüzlerce yıl önce, geçmişi var. 2010 yılında referandum olduğunda, ilk derece yargıya seçim getirildiğinde sıkıntıların olacağını söyledik ve söylemeye devam ediyoruz. Anayasamızın 159. maddesi Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunu tarif eder. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunda ilk derece yargının seçim suretiyle idare edilmesinde şu anda sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunun muhakkak düzeltilmesi gerekir. Meclis'teki tüm siyasi partilerin bir araya gelerek bu maddeyi düzenlemesi gerekir."  


Anayurt


Geri Dön