25 / 04 / 2024

Balıkesir Belediyesi 62 proje için 4 milyar euroluk yatırım yapacak!

Balıkesir Belediyesi 62 proje için 4 milyar euroluk yatırım yapacak!

Fransa'da düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında yer alan MIPIM'e ilk kez katılan Balıkesir Belediyesi, yatırımcıları kente yatırım yapamaya davet etti.



Fransa'da düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında yer alan MIPIM'e ilk kez katılan Balıkesir Belediyesi, yatırımcıları kente yatırım yapamaya davet etti. "Bu fuara büyük yatırımcılar, fonlar iştirak ediyor" diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Fuarda birçok ziyaretçimiz oldu, uluslararası fonlardan, yatırımcılardan, Amerika'dan, Uzakdoğu'dan, Avrupa'dan gelen ziyaretçiler ile görüşüp projelerimizi takdim ettik" açıklamasını yaptı. 


Dikkat çekici projeler Termal, kentsel dönüşüm, lojistik ve enerji alanlarındaki projelerinin kentin en dikkat çekici projeleri olduğunun altını çizen Başkan Uğur, "Toplamda 62 projemiz var. Bunları tanıttık. 

Ben MIPIM'ın Balıkesir ve Türkiye'nin tanıtımı açısından yararlı olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki büyük yatırımcıları Balıkesir'e çekeceğiz" diye konuştu. 


İsminin açıklanmasını istemeyen İstanbul merkezli bir konut üreticisinin de ilk etapta 500, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam 1000 konutluk proje alanı tespit etmek için Balıkesir'i ziyaret edeceği ifade edildi. Tüm bunlarla birlikte MIPIM'te tanıtılan 62 projede 4 milyar euroluk yatırım planlandığı belirtilirken, bu projelerden 850 adet yat bağlama kapasiteli Marina Projesi'nin 120 milyon dolar maliyetinde olduğu, Köprü Projesi'nin ise 45 milyon dolarlık bir yatırım maliyetine sahip olduğu aktarıldı. 


BALIKESIR-DÜNYA 


Geri Dön