26 / 04 / 2024

Balıkesir Belediyesi'nden 2 bin 400 konutluk kentleşme hamlesi!

Balıkesir Belediyesi'nden 2 bin 400 konutluk kentleşme hamlesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BALTOK, 2.400 konutluk projeye başlıyor. Kentleşme hamlesi olarak görülen ‘Yeni Karesi’ projesinde 540 daire satışa çıktı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş (BALTOK) eliyle 2 bin 400 konut üretmek için harekete geçti.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Yeni Karesi Projesi”ni tanıttı. Balıkesir’in planlı kentleşme hamlesini yıllardır yapamadığını anlatan Başkan Uğur, “Balıkesir’in sürdürülebilir kentleşme hareketine bu projeyle başlıyoruz. Yeni bir şehircilik anlayışıyla yepyeni bir kent kuruyoruz. Böylelikle hak sahiplerinin 25 yıldır süren problemlerini de ortadan kaldırıyoruz. Yeni kentin ilk projesi: Yeni Karesi” dedi. 


27 bloktan oluşacak


Ahmet Edip Uğur, dev konut projesiyle ilgili şu detayları verdi: “Proje alanımız, Edremit çevreyoluna 500 metre mesafede, şehir merkezine 3.5 kilometre, şehre hakim bir tepede, zemini sağlam, havadar, şehir manzarasına karşı, Kaz Dağları’nın esintisini alan bir konumda. Projemiz 2 etapta toplam 2 bin 400 konuttan oluşuyor. Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. Sağlık tesisi, cami ve okulun da bulunduğu 64 bin metrekare sosyal donatı alanı var. Toplam 27 blok var. Türk aile yapısına uygun daireler, birbirini kapatmayacak şekilde tasarlandı.”


İlk daireyi başkan aldı


Yeni Karesi’yi Balıkesir’in yeni prestij alanı olarak niteleyen Başkan Uğur, “Bütçeye göre, ihtiyaca göre, mimari çözümler ürettik. Yeşilin içinde huzurlu bir yaşam şimdi bizleri bekliyor. Kim böyle bir ortamda yaşamak istemez ki? Ticari birimleri, sosyal donatıları ile Yeni Karesi, Balıkesir’in yeni prestij alanı olacak. Ben de ilk daireyi sizlerle birlikte Yeni Karesi’den alıyorum, hayırlı olsun” diye konuştu.


540 daire satışta


BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle; belediye iştiraki olan BALTOK tarafından geliştirilecek projede; 2+1, 3+1, 4+1 seçeneklerinde 70 metrekareden başlayıp 170 metrekareye kadar farklı boyutlarda 11 farklı daire tipi üretilecek. Son teknoloji ve modern mimariyle tasarlanan konutlar başvuru sırasına göre satılacak. 2 bin 400 konuttan ilk aşamada 540 daire lansmana özel fiyatlarla satışa sunuldu. Başvuru sırası önceliği ile 200 TL kayıt ücretini BALTOK hesabına yatıran başvuru sahiplerine 3 ay içerisinde bankalarla yapılacak anlaşma çerçevesinde uzun vade ve düşük taksit imkanı sunularak kesin satış yapılacak. Tapu tahsis hak sahiplerine, özel fiyat ve özel ödeme koşulları ile ev sahibi olma imkanı verilecek.


Vatan/Meltem KARA


Web: http://www.baltok.net/


Geri Dön