26 / 04 / 2024

Balıkesir Büyükşehir, Körfez'e 200 milyon liralık yatırım yapacak!

Balıkesir Büyükşehir, Körfez'e 200 milyon liralık yatırım yapacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BASKİ) Körfez bölgesinde devam eden projelerin maliyetinin 200 milyon lirayı bulduğunu söyledi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BASKİ) Körfez bölgesinde devam eden projelerin maliyetinin 200 milyon lirayı bulduğunu söyledi. 

Körfez bölgesi projeleriyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına Başkan Ahmet Edip Uğur'un yanı sıra İl Başkanı Dinçer Orkan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram ve şube çalışanları katıldı. 


Yaz nüfusu rahat edecek 

Başkan Uğur, "Altınova, Altınoluk, Marmara Adası, Avşa Adası, Erdek, Kapıdağ Yarımadası'nın yaz nüfusu yoğunluğu fazla. Bu bölgelerde hem su şebekesi ve kanalizasyon hem de arıtma tesislerinin yeterli olmaması sebebiyle sıkıntılar var. Vatandaşlar bu sıkıntılarını zaman zaman dile getiriyor. Öncelikle projelerini yapıp daha sonra Altınova'dan Altınoluk'a kadar devam eden kıyı şeridine tesisleri yapacağız. Yalnızca Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran'ın arıtma, kanalizasyon ve su şebekesinin sağlıklı olması ve yaz nüfusuna hitap etmesi için yapılması gereken yatırım 200 milyon lira" dedi. 


"Kapasite arttıracağız"

Körfez bölgesindeki mevcut tesislerde kapasite artırımına gideceklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Zeytinli'de arıtma tesisi var ama kapasitesi yeterli değil. Öncelikle Altınoluk ve Zeytinli'deki mevcut arıtma tesislerinin kapasitesinin artırımına gidiyoruz. Havran'ın hem kanalizasyon hem arıtma tesisiyle ilgili projenin ihalesi tamamlandı. Proje tamamlandıktan sonra yapım ihalesine gideceğiz" diye konuştu. Su, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin yanı sıra Körfez bölgesindeki sorunlardan birinin de katı atıkların depolanması olduğunu belirten Başkan Uğur, Edremit'in Altınoluk mahallesindeki katı atık depolama sahasının kapatılmasıyla ilgili girişimlerin sürdüğünü belirtti. 


Ayvalık'ın su problemi çözülecek 

BASKİ'nin Ayvalık'ın su problemini çözmek adına Altınova-Ayvalık su hattına 15 milyon liralık bir yatırım yaptığına dikkat çeken Başkan Edip Uğur, Altınoluk'taki şebekeye de yeni kaynakların ilave edildiğini söyledi. Başkan Uğur şöyle konuştu: "Ayvalık'ta yıllardır hep sudan şikayet var. Altınova'dan gelen su şebekesi eski ve devamlı arızalanıyor. 17 kilometre uzunluğunda, 63 santim çapında boruların olacağı yeni hattın ihalesini yaptık. Bunun malzemesi 8 milyon lira. Projenin tüm maliyeti 15 milyon lira olacak." 


Yeni Asır


Geri Dön