26 / 04 / 2024

Balıkesir cazibe merkezi olacak!

Balıkesir cazibe merkezi olacak!

Balıkesir Genç İş Adamları Derneği’nin toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 18 ayda yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlattı. Tarihi dokuya önem verdiklerini belirten Uğur, kenti cazibe merkezi yapacaklarını söyledi




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, başkanlığını Rahmi Kula'nın yaptığı Balıkesir Genç İş Adamları Derneği'nin (BAGİAD) aylık toplantısına konuk oldu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 18 ayda yaptıkları çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi veren Uğur, "Büyükşehir Belediyesi'nde 18. ayımızı dolduruyoruz. Balıkesir yeraltı ve yerüstü kaynakları bakımından çok zengin bir şehir ve bu zenginlik hiçbir yerde yok. Bizler bu önemli zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirerek Balıkesirimizi bir cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Ayvalık körfezinde yaptığımız çalışmalardan biri atık su miktarını en aza indirmek, bir diğeri ise Lale Adası bağlantı yolunun bir bölümünü köprüye çevirmek suretiyle körfeze olan temiz su girişini artırmak. Bu sayede kuzey rüzgarları ve gelgit etkisiyle körfeze temiz su girişinin artırılması hedefleniyor" dedi. 


Tarihi doku ortaya çıkacak 


Çay Deresi rekreasyon alanı, Balıkesir toplu konutları, Çocuk Köyü, yaş sebze-meyve toptancı hali, Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı, hayvan barınağı projesi ve Paşa Meydanı projelerini anlatan Uğur, "Balıkesir'in tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarımızda mevcut. Bununla ilgili Zağnospaşa Camii bölgesinde istimlak projeleri var. Zağnospaşa Camii, Paşa Hamamı ve Karesi Türbesi civarındaki yapılarak istimlak edilerek yıkılacak. Ve Zağnospaşa Camii, Paşa Hamamı ve Karesi Türbesi ortaya çıkılacak" diye konuştu. Balıkesir'e büyük bir meydan kazandıracaklarını ifade eden Başkan Uğur, "Biz istiyoruz ki beyaz yakalılar Balıkesir'e gelsin. Halkımız her yönden ticari ve sosyal hayatını burada geçirsin, başka illere gitmesin. Halkımız hayatını burada sürdürsün. Bizler Balıkesir'e yatırımcı getirmeye çalışıyoruz. Balıkesir'in her anlamda tanıtımını yapıyoruz. Kültürel anlamda Balıkesirimizin tercih edilmesini sağlayacak projelerimiz var. Onları da en kısa süre içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. Bu arada BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a plaket vererek teşekkür etti. Uğur da derneğe yeni katılan işadamlarına plaket takdim etti. 



Yeni Asır


Geri Dön