19 / 04 / 2024

Balıkesir Edremit Körfezi'nde ev fiyatları arttı!

Balıkesir Edremit Körfezi'nde ev fiyatları arttı!

Konut almak isteyenlerin önem verdiği konuların basında gelen konut fiyatları alıcıya yüksek gelirken, sektör temsilcileri fiyatlara etki eden unsurların arsa maliyeti ve sosyal donatı alanlarının artmasına bağlıyor.



Ev fiyatlarının son aylarda çok yükseldiğini söyleyen Ebru Emlak Sahibi Ebru Özdeğer; Körfez'de kiralık ve satılık ev fiyatlarının birkaç aydır artış gösterdiğini söyledi. Sıfır daireler 200 bin liradan başlayarak 500 bin liraya kadar çıkıyor. İnşaat sektöründeki fiyat artışı, arsa fiyatları ve kur gibi farklı gerekçelere bağlanırken, müteahhitler yüksek vergiden kaynaklı olduğunu söylüyor" dedi. 


Edremit Körfezi'nde fiyatların yaklaşık yüzde 20 ve üzerinde artış gösterdiğine dikkat çeken Özdeğer;" Türkiye İstatistik Kurumunun bu yıl mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı ve biz bu duruma şok olduk. Türkiye genelinde 114 bin 800 konut satılmış. Biz de ayda bir yada 2 tane ev sattığımızda mutlu 55pl oluyoruz. Her gün büromuza onlarca kişi İkİzçav geliyor. Gerek sabit iMfeİ oturup evini değiştirmek, veya gelip Kazdağlarının havasından dolayı ev almak istediklerini belirtiyorlar. Ancak ev uk fiyatları vatandaşa avr r çok yüksek geliyor. Son yıllarda yükselen faiz oranları, İnşaat Malzemelerinin pahalılığı her şey ev fiyatlarının artışını etkiliyor. Deprem etütlü evler genellikle tercih edilirken, deprem etütlü olmayan evlerde daha az parası olanlar için uygun oluyor." dedi. 



Balıkesir Memleket


Geri Dön