26 / 04 / 2024

Balıkesir Edremit'in imar sorunu çözüldü!

Balıkesir Edremit'in imar sorunu çözüldü!

Balıkesir Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Kamil Saka, toplantıda imar planı ile ilgili bilgiler verdi.



Balıkesir Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka'nın meclise sunduğu 2016 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından meclise sunulan 2016 yılına ait bir yıllık dönemi kapsayan faaliyet raporu görüşüldü. 


Başkan Kamil Saka, oylamaya geçilmeden önce yaptığı konuşmada "Edremit Belediyesi artık kendi ekonomik ve bürokratik yapılanmasını tamamlayarak hizmet bölümünde çarkı döndürmeye başladı. 

Merkez ilçe, 5 belde ve 20 köyden oluşan Edremit'in her noktasına hizmetlerimiz değmeye başladı. Bu konuda arkadaşlarımızın önerilerini, bilhassa 47 mahallemizde o mahalle ile iç içe yaşayan muhtarlarımızın önerilerini öncelikli olarak göz önüne alıp eksikleri tamamlamak için çalışıyoruz. En basit örnek 6 tane belediyeden gelen imar planlarını birleştirip tek bir imar planı haline getirilmesi çok ciddi bir problemdi. Çözülmesi konusunda emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde mali hizmetler bölümünde kendi ayakları üzerinde duran bir belediye haline geldik. Bu mali disiplini sağlayan Mali Hizmetler bölümüme, bunun denetlemesini yapan Denetleme Komisyonundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 


Edremit Belediyesi artık işiyle, gücüyle kendinden söz ettirir bir belediye haline geldi. Tüm bunların yapılışı esnasında da büyükşehir yasasının getirdiği sıkıntıları da dişe diş mücadele ederek aşmaya, bu sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bize bazı katkılar sunduğu gibi oldukça önemli oranda problemler ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı da önemli sayıda hukuki davamız büyükşehir ile devam ediyor. Bölge İdare Mahkemesi salonu, Büyükşehir Meclis Salonu haline geldi. 


Bunun böyle olmasını istemem, iki kurumun uzlaşı içerisinde iş yapması, kurumların birbirini yargıya taşımadan sorunlan çözmesi en doğru olandır. Büyükşehir'deki ezici çoğunluğa göre Edremit'in aleyhine alınan kararların tamamında gözü kapalı yargıya taşımak mecburiyetindeyiz. Biz bir söz verdik; Edremit'in bir kuruşluk dahi hakkı olsa, bunun karşısında kim olursa olsun sonuna kadar bu hakkın iade edilmesi için, gerekli her türlü yasal, hukuki mücadeleyi yapmaktan uğraş vermekten kesinlikle vazgeçmeyeceğim ve bu doğrultuda devam edeceğim. Kendi kişisel menfaatlerinin ötesinde Edremit'in menfaati için her türlü desteği veren bütün meclis üyesi arkadaşlarıma tekrar tekrar Edremitliler adına teşekkür ediyorum" dedi. 


Çalışma raporu CHP'li üyelerin kabul, AKP'li üyelerin ret ve MHP'li üyelerin çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 



Balıkesir Haberci Gazetesi


Geri Dön