25 / 04 / 2024

Balıkesir Emniyet Kavşağı'nda çalışmalar ne zaman bitecek?

Balıkesir Emniyet Kavşağı'nda çalışmalar ne zaman bitecek?

Karayolları Bursa Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu kavşak projesindeki yol çalışmalarını denetledi. Müdür Yazıcıoğlu, 'Titizlikle yapılan çalışma kısa sürede sona erdirilecek'dedi.



KARAYOLLARI Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu'ndan bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Emniyet Kavşağı'nın en kısa zamanda tamamlanıp trafiğe açılarak Balıkesirlilerin hizmetine sunulacağını belirtti. 


Müteahhit firma yetkililerinin de hazır bulunduğu dalçıklı köprülü kavşak proje inşaat sahasındaki incelemelere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karayolları Bursa Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, Kent Estetiği Daire Başkanı Zerrin Ağyar, Karayolları Bölge Müdürlüğü mühendisleri, yüklenici firma Günfald inşaat şirketinin yetkilileri katıldı. Müteahhit firma yetkilisi şu ana kadar 560 kazık çakıldığını, 420 kazığın daha imalatta üretimde olduğunu, kazık başlıklarına betonların dökülme işleminin sürdüğünü söyledi. Yaklaşık 800 metre uzunluğundaki battı-çıktıda (dalçık) çift gidiş geliş olacağı, toplamda 8 metrelik genişliğin her bir şerit için 3.5 x 3.5 metre olacağı, yol kenarlarında da 50'şer santimlik pay olacağı belirtildi. 


Dalçık üzerindeki köprülü yolda ise genişlik 8.5 metre olacak. Demiryolu köprüsü ile devam eden bu yolun kenarlarında yürüme yolu da yer alıyor. Başkan Uğur ve Bölge Müdürü Yazıcıoğlu, Altıeylül Meydanı'nın ilerisinde yer alan Hastane Kavşağı'nda da incelemelerde bulundular. 


Gençlik Merkezi önünden başlayan üst geçit yolu doğrudan Devlet Hastanesi'ne bağlanırken, alt bölümde yer alan otoyoldan da Emniyet Kavşağı yönüne karşılıklı olarak direkt trafik akışı olacak. Alt geçidin de yer alacağı 2 köprülü üst geçitten oluşan Otel Basri önündeki Hastane Kavşağı Projesi de Emniyet Kavşağı ile bağlantılı şekilde devam edecek. Emniyet Kavşağı'ndaki Bursa-Balıkesir hattının öncelikli olarak tamamlanıp trafiğe açılacağı belirtildi. 


SONUÇ; BELEDİYE LEHİNE 

Hastane Kavşağı ile ilgili Yırcalı ailesinin İdare Mahkemesi'ne açtığı davada Büyükşehir Belediyesi'nin lehine karar geçtiğimiz hafta çıktı. Çalışmaların aksatılmadan devam edeceği belirtilen kavşak çalışmaları kapsamında Otel Basri kavşağında bulunan Yırcalı ailesine ait olan evin bahçe kısmındaki yola bakan tarafındaki girişin yıkımı yapılacak. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin, "İmar planına uygun olarak bahçe duvarını bir buçuk metre kadar geriye çekmesini talep ettik. Yırcalı ailesi bunu kabul etmemişti. Büyükşehir Meclisine de burada kavşak yapılmaması için, söz konusu kavşağın civardaki binaların manzarasını bozacağı gerekçesiyle projeden vazgeçilmesini istediler. Bu itirazda oy birliği ile reddedildi. İdare Mahkemesi de Rona Yırcalı ve ailesinin kamulaştırma kararının iptaliyle ilgi yürütmeyi durdurma talebini reddetti.' dedi. Hastane Kavşağına üst geçit yapılabilmesi için Otel Basri karşısındaki Yırcalı ailesine ait taşınmazda yasa gereği imar planına göre yola bedelsiz olarak terkedilmesi gereken bir alan olduğunu ifade eden Şahin, Bu alan evin bahçesindeki küçük bir bölümü içeriyor. Büyükşehir Belediyesi üst geçit projesini bir an önce yapabilmek için imar planına uygun olarak bahçe duvarını bir buçuk metre kadar geriye çekmesini talep etmişti' ifadelerini kullandı. Balıkesir'in önündeki engeller ortadan kalkıyor.' dedi.


Balıkesir Büyükşehir Merhaba


Geri Dön