28 / 03 / 2024

Balıkesir İvrindi Alan Camii'de yaşlılar için asansör yapıldı!

Balıkesir İvrindi Alan Camii'de yaşlılar için asansör yapıldı!

Balıkesir’in İvrindi İlçesi’nde, altında işyerleri bulunan Alan Camii’ne merdivenlerden çıkan yaşlı ve yürüme güçlüğü çeken vatandaşların zorluk yaşaması üzerine asansörlü çözüm bulundu.



Namaza gelen cemaat, asansör sayesinde artık daha rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirdiklerini söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.


Yaşlıların ve yürüme güçlüğü çeken cemaatin alt katında işyeri bulunan Alan Camii’ne merpenlerden çıkarken güçlük çektiğini söylemesi üzerine cami derneği ve müftülük yardımseverin de desteğiyle asansör yaptırdı. Asansörün sağladığı kolaylıktan tatmin olan cemaat memnuniyetini dile getirdi.



Bazı kişilerin camiye çıkmakta güçlük yaşadığın kaydeden İlçe Müftüsü Ali Refik Demirel, "Bizler de çözüm olarak bu kardeşlerimiz için asansör yapımına giriştik. Cami derneğimiz, yardımsever kardeşlerimiz ve müftülüğümüzün de işbirliğiyle asansör hizmete girdi. Cemaatimiz, çok memnun olduklarını ifade etti. Bilhassa yaşlılar inip çıkmakta zahmet çekiyorlardı. Böylelikle onların kolay bir şekilde ibadete, camiye cemaate ulaşmalarını temin etmiş olduk" dedi.



Cemaatten 75 yaşındaki Ali Kocakurt, "Asansör gerçekten, engelliler ve aynı zamanda ihtiyarlar için büyük bir nimet oldu. Bunun devamında, bütün camilerde büyük asansörler yapılır İnşallah. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi. 85 yaşındaki Ahmet Kara, "Yaşlılar için çok iyi oldu" derken, 83 yaşındaki Hüseyin Çiftçi de, "Engelliler ve yaşlılar çıkamıyordu. Çok iyi oldu" dedi.  


Hürriyet


Geri Dön