24 / 04 / 2024

Balıkesir Karasi'de asfalt çalışmaları başladı!

Balıkesir Karasi'de asfalt çalışmaları başladı!

Karesi Belediyesi, asfalt sezonunu Yeni Sanayi Sitesi’nde açtı. Asfalt sezonunda 100 bin ton asfalt atılacağını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sökülen asfaltında geri dönüşüme kazandırıldığına dikkat çekti.



Karesi Belediyesi, asfalt sezonunu Yeni Sanayi Sitesi’nde açtı. Asfalt sezonunda 100 bin ton asfalt atılacağını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sökülen asfaltında geri dönüşüme kazandırıldığına dikkat çekti. Asfaltlama çalışmaları, TOKİ, Paşaalanı mahalleriyle devam edecek.

İlçedeki yaşam standartlarını daha da arttırmak için fiziki yatırım ve çalışmalarını ara vermeden sürdüren Karesi Belediyesi, Yeni Sanayi Sitesi 2.Kapı-Ticaret Borsası arasındaki yol üzerinde asfalt sezonunu açtı. Altında dolgu olmayan, çökme ve bozulmaların yaşandığı eski asfalt trimer iş makinesi ile saatte 100 metre uzunluğunda 25 santimetre derinliğinde 2 metre eninde kazınarak yol ham hale getiriliyor. Sökülen asfalt trimer aracı ile hemen mıcır haline getirilip kamyonlara yüklenerek hızlı bir şekilde geri dönüşüme kazandırılıyor. Ardından yola alt ve üst dolgu yapılarak asfalta hazır hale getiriliyor.


Eski asfaltı kazıyarak daha modern ve uzun ömürlü asfalt atacaklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Mevcut asfaltın altında her hangi bir işlem yapılmamış. Asfaltın çökmesine neden olan çamur tabakasına kadar yolu kazıyoruz. Biz önce dolgu malzemesi ile yolu doldurup üzerine asfaltı atacağız. Bizim atacağım asfalt on yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde halkımız tarafından kullanılacak. Buradaki çalışmanın akabinde öncelikli olarak  TOKİ  ve Paşaalanı Mahallelerindeki cadde ve sokaklara girilecek" dedi.


Asfalt sezonunun açılışını, havaların ısınması için bugüne kadar beklettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, asfaltın atılması için hava sıcaklığının yüksek olması gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz, ayrıca havaların sadece asfalt atıldığı gün için değil asfalt atıldıktan sonra da yağmur suyu ile ıslanmadan sıcaklığını koruması gerektiğini belirtti. Başkan Yılmaz, "İnşallah asfalt çalışmalarımız kazasız belasız hayırlısı ile devam eder" dedi.


Balıkesir Zeytin Efe


Geri Dön