25 / 04 / 2024

Balıkesir Körfez'deki proje yatırımlarına 150 milyonluk destek!

Balıkesir Körfez'deki proje yatırımlarına 150 milyonluk destek!

Başkan Uğur, Dünya Bankası'ndan Clemence Vidal De la Blache ile Soraya Goga ve İlbank A.Ş. yatırım uzmanlarını kabul etti.



Dünya Bankası, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin körfez bölgesinde yapacağı su arıtma ve kanalizasyon şebekeleriyle ilgili 150 milyon liralık projesine 125 milyon lira destek sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Belediye olarak temiz, yaşanabilir, sağlıklı bir Balıkesir için çalışıyoruz" dedi. 



Başkan Uğur, Dünya Bankası Kentsel Gelişim Proje Yöneticisi Clemence Vidal De la Blache ile Dünya Bankası Kıdemli Kent Uzmam Soraya Goga, îlbank A.Ş. yatırım uzmanlarını makamında kabul etti. Dünya Bankası ve îlbank yetkilileriyle projenin detayları hakkında görüş alışverişi yapan Uğur, çalışmalarla ilgili BASKİ'den de bilgi aldı. 



Söz konusu çalışmaların en kısa zamanda sonuçlandnılması için talimat veren Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Sürdürülebilir Şehirler" projesi kapsamında Ayvalık, Edremit, Akçay, Altınoluk arıtma, su ve kanalizasyon şebekeleri için Dünya Bankası'ndan 125 milyon lira destek alacaklarını duyurdu. 



Neler yapılacak? 

BASKİ, Edremit'e bağlı Altınoluk Mahallesi'nde Narlı Arıtma Tesisi, Güre Mahallesi'nde kanalizasyon sistemi, yine Altınoluk Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı, Zeytinli Mahallesi'nde Edremit Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı ve Ayvalık'ta Madra Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi gibi dev yatırımlar için çalışma başlattı. BASKİ yetkililerinin eşlik ettiği Dünya Bankası ve İlbank yetkilileri, projeyi sahada gözlemleyip fizibilite çalışması yaptı. 



Büyükşehir Belediyesi yatırımlardan Sorumlu BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncüp, mevcut Edremit'teki Belediyeler Birliği, Edremit, Akçay, Kadıköy, Zeytinli kanalizasyonlarının deşarj edildiği atık su arıtma tesisinin rehabilitasyon ve atık su arıtma tesisiyle kanalizasyon pis su debisi toplayıcı kolektör hatlarının yapılmasıyla ilgili projelerin onaylandığım söyledi. 



Yeni Asır


Geri Dön