26 / 04 / 2024

Balıkesir marka şehir haline gelecek!

Balıkesir marka şehir haline gelecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir 'i her şeyiyle bir marka kent yapmanın çabası içerisinde olduklarını söyledi.



Balıkesir'in dünyaya açılan yeni ekranı TV 100 Televizyon kanalına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Pelin Özsavcı'nın hazırlayıp sunduğu, "Pusula" isimli programda hem ülke hem Balıkesir gündemi ve projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2 saati aşkın bir süre yayında kalan Başkan Uğur'a televizyon kanalı tarafından önceden hazırlanmış görüntüler ite hoş sürprizler yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye ve Balıkesir'de hayal dahi edilemeyecek birçok hizmet ve yatırımın AK Parti iktidarı ile gerçekleştiğini, bunun son 12 yıla bakıldığında açık bir şekilde görüleceğini kaydetti. 



Balıkesir'in, limanları, havaalanı, bölünmüş yolları, sağlıktaki yatırımlar vs. kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlar aldığını hatırlatan uğur, ilçelerin modern donanımlı 5 yıldızlı otel konforunda hastanelere kavuştuğunu, Balıkesir'de ise Bin yataklı şehir hastanesi inşaatının çok hızlı şekilde devam ettiğini belirten Uğur, Büyükşehir olan Balıkesir'i bir marka kent yapmak istediklerini, kent kimliği olan bir İli amaçladıklarını söyledi. Park sorunu olmayan, insanların rahat ve güvenli bir şekilde toplu taşıma ve ulaşım hizmetlerinden yararlandığı düzenli bir şehirde yaşamalarını istediklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Gelişmiş ülkelerde yapılan uygulamalar gibi; Biz Balıkesir'i büyükşehre yakışır bir marka kent yapmak için çalışıyoruz. Ulaşımıyla, parkıyla, yeşil alanı, kent estetiği ve mimarisiyle her şeyiyle bir marka kent yapmanın çabası içindeyiz" dedi. 



BALIKESİR İN YILDIZ PROJELERİ


Programda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Uğur'un vizyonerliğiyle hazırlanan 2014-2023 Stratejik Eylem Planında yer alan 10"un Yıldızı adıyla 10 başlık altında toplanan yıldız projeler de anlatıldı. Yeraltı zenginliği, tarım, turizm, yeşil engelsiz yaşam, sağlık, kentsel, ulaşım, kültür, ekonomi, teknoloji, ekolojik çalışmalar, sosyal çalışmalar şeklinde özetlenebilecek projeler ekranları başında izleyen Balıkesirlileri heyecanlandırdı. Balıkesir'in coğrafi konum olarak çok önemli bir yerde bulunduğunun altını çizen Başkan Uğur, "istanbul'dan Maımara-Ege hattına baktığınızda Marmara ve Ege Bölgesi Türkiye nüfusunun yüzde 40'ının yaşadığı bir bölge ve Balıkesir bu bölgenin tam ortasında. İzmir'e 1 saat, Bursa'ya 1 saat, istanbul'a 2 saat. Çünkü şimdi istanbul'dan gelen bir otoyol var. İzmit körfez geçişi tamamlandığında Bursa'dan Balıkesir, İzmir'e devam edecek, Balıkesir istanbul'u 2 saate indirecek bir yol. Çanakkale köprüsü ile beraber Balıkesir Çanakkale otoyolu. Bu yol da çok önemli, çünkü, Karayolu mastır planında Avrupa'dan gelen trafiği İstanbul ve Bursa trafiğine uğratmadan Çanakkale Köprüsü üzerinden Çanakkale-Balıkesir Otoyolu ki bu yol İstanbulİzmir otoyolu ile birleşiyor. Araç Ege Bölgesine gidecekse otoyol üzerinden  İzmir  istikametine gidecek Ege'ye inecek. İç Anadolu'ya, Kütahya, Afyon, Konya, Antalya'ya gidecekse yine Balıkesir-Dursunbey bölünmüş yoluyla gidebilecek. Yani Balıkesir otoyolların tam kavşağında. 

Aynı şekilde Yüksek Hızlı Tren de Bursa'dan sonra Balıkesir üzerinden izmir'e gidecek. Balıkesir Demiryollarının, Karayollarının, Havayollarının kavşağı konumunda bir il. Balıkesir 3 havaalanı olan nadir illerden bir tanesi. Balıkesir'de Bandırma'da ve Edremit'te toplam 3 havaalanımız var. Edremit uluslararası havaalanı olarak uçak seferleri başladı. Balıkesir merkez havaalanı terminali de önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak başlayacak. Balıkesir tüketim bölgelerinin merkezinde. 

Üretilen malı tüketim bölgesine en seri şekilde ulaştırmanız çok önemli. Balıkesir'de tarım var, hayvancılık var, termal var. Zeytinimiz var, Kazdağlarımız var. Madenler var, 37 çeşit madenin olduğu bir il. Bu zenginliklerimizi insanlarımızla buluşturalım, dünya ile buluşturalım, Balıkesir'i marka yapalım. Tabi birçok projemiz var. Mesela körfez bölgemizde, Ayvalık Sarımsaklı plajları var, 240 bin metrekare bir alan. Çok kontrolsüz, denetimsiz, bakımsız bir yer. Oraya güzel bir proje yapalım, burası gerçekten bir marka olsun. Turizme 2 ay değil, 12 ay hitap eden yerler olsun. Termal sularımız var, Sındırgı, Bigadiç, Gönen. Hem Marmara hem Ege'de termal sularımız var. Ama tesis olmadığı için maalesef marka yapılamıyor. Bunlarla ilgili birçok projemiz var" diye konuştu. 



'MPIM' İLE DÜNYAYA AÇILIYORUZ lojistik, turistik, yenilenebilir enerji ile ilgili projelerimiz var, sizi Balıkesir'e bekliyoruz' diyoruz. Dünyaya açılıyoruz, bu fuarı biz önemsedik. Hem tecrübe kazanalım, kabuğumuzu kırmamız lazım, Balıkesir'imizi tanıtmamız lazım. Bunun için uğraşıyoruz" dedi. 



GYODER ZİRVESİ BALIKESİR'DE YAPILACAK 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mart ayında Fransa'daki M İPİM fuarının ardından mayıs ayında da Balıkesir'in yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını açıkladı. Uğur, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 2010 yılından beri başlattığı, "Gelişen Kentler Zirvesi" toplantısını 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir'de yapacağını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladıkları büyük projelerden bir tanesinin Çay Deresi Islahı olduğunu vurguladı. &tandaşların projenin hayata geçirilmesinin ardından Çay Deresinde artık balık tutacağını, bölgeden Çamlık Tepesine teleferik ile çıkıp gezebileceklerini söyledi. Balıkesir'in içinden gecen Çay Deresini hatırlatan Başkan Uğur, "Bu dereyle ilgili hiç güzel manzaralar görmüyoruz, kimi kanalizasyonu bağlıyor, çöpünü döküyor vs„ kente yakışmıyor. Dere aktığı zaman yeşili olması lazım. Mevcut Balıkesir sebze meyve halinin, Kaya Avni Sağlıkçı Parkurunun olduğu, 300 dönüme yakın bir alan; Çay Deresi Projesi. Akan suyun projesi ihale Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i bir taraftan da dünyaya açacak çalışmaların içinde olduklarını bildirdi. Mart ayında Fransa'nın Cannes şehrinde dünyanın en büyük emlak fuarına katılacaklarını açıklayan Edip Uğur, "Biz Büyükşehir olarak önümüzdeki ay içinde Fransa'nın Cannes kentinde dünyanın en büyük gayrimenkul füarına katılacağız. Dünyadaki bütün büyük yatırımcılar, fon sahipleri bu fuara katılıyor. Projesi olanlar da katılıyor, projelerini takdim ediyor, o yatırımcılar o projeleri uygun görürse projeyi satın alıyor ve uyguluyor. Biz de 10-13 Mart 2015 M İPİM Fuarına iştirak ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 17 metrekare bir stant kiraladık. Orada yatırımcılara projelerimizi görücüye çıkaracağız. Umuyorum beğenilen projemiz olur. Bizim bu Şiarda kullanacağımız slogan, 'Balıkesir yükselen değer, Büyükşehir Belediyesi olarak bu önemli zirveye ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını da yaşadıklarını söyledi. Uğur, "6-7 Mayıs tarihlerinde GYODER 'Gelişen Kentler Zirvesi'ni Balıkesir'de yapacak. Bu da çok önemli. Türkiye'deki büyük yatırımcıları Balıkesir'de 2 gün ağırlayacağız. Onları hem Ege sahillerinde hem Marmara hem merkezinde gezdirip göstereceğiz ve onları Balıkesir'e yatırım yapmaları için davet edeceğiz. Bunlar da Balıkesir için önemli etkinlikler olacak" dedi. 



1/100 BİN'LİKTE MARMARA SANAYİ, EGE TURİZM BÖLGESİ OLACAK 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in her bölgesinde 1/100 binlik haritalarının hazırlandığını, bunu Çevre Şehircilik Bakanlığı ile Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile de görüştüklerini anlattı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara'nın sanayi, Ege'nin ise turizm bölgesi olmasını öngördüklerini belirten Başkan Uğur, "Marmara Bölgesi sanayi yatırımlarının olduğu, Ege Bölgemiz de turizmin, Kazdağlarının, zeytinin, oksijenin öne çıktığı bölge. Bu 100 binlik haritalarda Bandırma Edindk arasında 4 bin hektara yakın bir alanda petrokimya sanayicileri ve metal sanayicileri yatırım yapmak istiyor. Yapılacak yatırım 8-9 milyar dolar. En az 150-200 bin kişinin istihdam edileceği, 25 milyar dolar ihracatın yapılacağı çok önemli yatırımlar. 

İnşallah 1/100 binlik haritalarda Organize Sanayi Metal Sanayicileri ve Petrokimya Sanayicileri Bölgesi olarak tanımlandığında. Yine bizim Edremit Körfezimiz, Ayvalık Altnova'dan Edremit'in Altınoluk'una kadar, Balıkesir'in 300 km kıyı şeridi var. Türkiye'de en fazla adası olan İl Balıkesir. Dolayısıyla Marmara bölgemiz sanayici için bir çekim merkezi olacak. 2023 hedeflerinde ihracatımız 500 milyar dolar dediğimiz zaman ya bu gerçekleşir mi diyorlar. 2002 yılında Türkiye'nin ihracatı 30 milyar dolar, bugün 160 milyar dolara gelmiş, 10 senede 5 kat artmış. Şimdi 157 milyar doları 5 kat arttırdığınız zaman zaten 500 milyar doları geçiyor. 2023'e 8-9 yıl kaldı. 10 yıl içerisinde Türkiye bu yapacağı yatırımlarla inşallah bu 500 milyar doları yakalayacak" dedi. 



KENT ESTETİĞİ, KAVŞAK PROJELERİ 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kent Estetiği Dairesi'nce de yürütülen önemli çalışmalardan söz etti. Kent merkezindeki Plevne ve Gazi Osman Paşa mahallelerini birleştiren alt geçidi yaptıklarını, bunun vatandaşlar için ciddi bir rahatlama getirdiğini belirten Uğur, şehir merkezindeki yoğun trafik akışını hatırlatarak kavşak düzenlemeleri yapacaklarını, bunlarla ilgili projelerin hazır olduğunu bildirdi. Uğur, "Emniyet Kavşağı, Atatürk İlkokulu ile Basri Otelin olduğu yerdeki kavşak, yine Gençlik Merkezi Kavşaklarının projelerini hazırladık. İnşallah 2015 yılı içerisinde bunların inşaatları başlayacak. Daha sonra İstasyon Meydanındaki düzenlemeyi yapacağız. Doğumevinin oradaki hemzemin geçitte de mutlaka bir geçit yapacağız, trafik orada da durmadan akmalı, hemzemin geçidin ya altından ya üstünden bir geçit yapacağız. Proje çalışmaları yapılıyor. Araç sayısı ve nüfus arttıkça trafik problem oluyor. Bunu çözmek için de trafik sayımlarının yapılması, kavşak düzenlemelerinin olması lazım. Üniversitelerle yaptığımız protokoller var, onlar bu konuda çalışmaları yapıyorlar" diye konuştu. 



"ÇAY DERESİ" VE "ÇOCUK KÖYÜ" PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR VATANDAŞLAR ÇAY DERESİNDE BALIK TUTACAK edildi, DSİ bunun üzerinde çalışıyor. Bu derenin genişliği 30 metre olacak, boyu da 1 km. Yani 30 bin metrekarelik bir havuz. Derinliğin 1,5 ila 5 metre olduğu yer var, 100 bin metreküp su olacak ve bu su durgun değil akarsu olacak. Hatta biz buraya balık da atacağız, Balıkesir'deki hemşehrilerimiz bu Çay Deresinde balık da tutabilecekler.Buradaki yeşil alanı nasıl değerlendireceğiz? Balıkesir'in bir kongre merkezi, sergi alanı yok, bir kültür merkezi yok. Konser salonu yok. GMKAile ortak bir çalışma yaptık. Bir kongre merkezi, sergi alanı, kültür merkezi projemiz bitmek üzere. İnşallah onun da nisan-mayıs aylarında ihalesine çıkacağız. Kongre Merkezinde Ticaret Odasına da bir yer ayrılıyor. Burası her türlü etkinliğin yapıldığı bir merkez olacak. Bunun dışında, temmuz ayında faaliyete geçecek, inflatable (şişme) park, pişirilebilirtrambolin park. 5 dönüm alan içinde havalandırması, ısıtması, soğutması olan içinde 500 çocuğun yararlanabildiği 2yaşından 18 yaşına kadar hericesin istifade edebildiği, Amerika'da yeni bir uygulama, içinde elektronik hiçbir şey yok, bilgisayar yok bu parkın içinde. Çocuk Köyünü temmuz ayında açmış olacağız. Balıkesirlilere hizmet verecek. Yine orada açıkta olacak bir kompleks var. Çay Deresinin etrafında kafeler, restoranlar, yürüyüş alanları, alanın tüm etrafında dolaşacak bir tren, insanlar bu 300 dönümün etrafını trenle dolaşabilecek. Bir de başka bir düşüncemiz, buradan insanlar Çamlık Tepesine teleferikle çıksınlar. Orada da güzel etkinliklerin olduğu bir alan, Çamlık Tepesi Projemiz var. Bunlar da Balıkesir'in Altıeylül ve Karesi ilçeleri için önemli projeler" dedi. 




BİN AİLEYE DOĞALGAZ SOBASI 


Balıkesir'in havasının temiz olması için de çalıştıklarını kaydeden Edip Uğur, doğalgaz olduğu halde hala hava kirliliğine maruz kalınmasına bundan böyle izin vermeyeceklerini bildirdi. Kömür yakılmasının artık sona ermesi gerektiğini ifade eden Uğur, "Hem doğalgaz var hem hava kirliliği. Biz istiyoruz ki bütün haneler kömür yakmasın, kömür havayı kirletiyor. Her yönden sağlığa zararlı. Altıeylül ve Karesi Belediyelerimizle bir çalışma başlattık, muhtaç olan dar gelirli ailelere doğalgaz sobası dağıtıyoruz. Her yerden doğalgaz geçiyor zaten. Güzel bir proje oldu, Balgaz da projeye destek veriyor, doğalgaz bağlantı abone bedeli almıyor. Balgaz'ın bu iş için her abone için 465 TL katkısı var. Sağ olsunlar Bin soba için hemen bu desteği verdiler. Biz 7V 100 aracılığı ile bütün hemşehrilerimize sesleniyoruz, artık doğalgazı kullanın, Balıkesir'in havası temiz olsun, insanlar sağlıklı hava solusun" cfiye çağrıda bulundu. 



BASKI İLE TEK TARİFE 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak kurulan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ile daha önce 34 belde ve 19 ilçe olmak üzere 53 yerde ayrı tarife uygulanırken bugün artık BASKİ kontrolünde tek tarifeye geçildiğini, öbür taraftan atık su arıtma tesisleri ile içme suyu arıtma tesisleri inşaatlarının sürdüğünü, vatandaşlara temiz ve sağlıklı su kullanımlarının sağlamak için gereken çalışmaların yapıldığını, 600 bin aboneye sahip olacak BASKİ'nin bütün ilçelerde proje ihalelerini yaptığını, ardından inşaat ihalelerine geçeceklerini belirtti. Başkan Uğur, denizlerdeki temizlik konusunda da çalışmaların sürdüğünü, limanlara gelen gemilerin çöpünü, kirli sularını denize bırakmayacaklarını, Büyükşehir tarafından toplanacağını kaydetti. 



ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK 


Aynı zamanda bir sanayici olarak 40 yıldır yağ işi ile uğraştığını ifade eden Büyükşehir Beledye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytinyağının bölgenin en önemli ürünü olduğunu, en sağlıklı yağ olduğunu söyledi. Ancak, Başkan Uğur, Ege'de ve Marmara'da 'Zeytin Zararlıları ile Mücadele Birliği' olduğu halde çiftçilerden, zeytin üreticilerinden para toplanamadığı için 3-4 yıldır zeytin sineği ile mücadele yapılamadığını, bunun sonucunda da zeytinyağı ve sofralık zeytinde kalitenin düştüğünü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk önce bu duruma el koyduklarını anlattı. Zeytin sineği ile mücadeleyi anlatan Başkan Uğur, şöyle konuştu; 'Zeytin sineği toprakta, belli dönemde hava rutubetine göre çıkıyor topraktan ve hemen zeytinin üzerine konuyor. 

Zeytinde leke meydana getiriyor, o zeytin düşüyor, düşmese de, dökülmese bile asidi yükseliyor, kalitesiz bir zeytinyağı çıkıyor. Büyükşehir'in tarımla ilgili de yükümlülükleri var, Balıkesirliler bizi layık gördüler ve seçildik hemen nisan, mayıs ayında zeytin sineği ile mücadele için uçakları kiraladık, ilaçlarını aldık. Tarım İl Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma başlattık, onlar zeytin sineğini sayıyor. Sayı yeterli miktara ulaştığı zaman bizim o bölgeye bildiriyor, hemen bizim uçaklar kalkıp nokta atışı ile sineğin gözüne gözüne sıkıyor. Aynı şekilde diğer bölgelerde yapıldı. Biz 825 bin dekar alanda zeytin sineği ile mücadele yaptık. Zeytin sineği ile mücadele sonucunda 5-6 lira olan zeytinyağı fiyatları 11 liraya kadar çıktı, çok verim alındı. Bu mücadelede biz Büyükşehir olarak 3,5 trilyon lira harcadık ama bunun Türkiye ekonomisine, çiftçiye katkısı 40-50 trilyon lira oldu. Bir koyduk 10 aldık. 

Büyükşehir Belediyesi olarak zeytin sineği ile aynı şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Zeytin ve zeytinyağınızı kaliteli yaparsanız markalı olursunuz." 



HER YIL 1.000 (BİN) KM YOL YAPACAĞIZ 


Balıkesir'in büyük bir yol ağına sahip olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kırsalda her yıl 1.000 (Bin) km yol yapacaklarını açıkladı. Uğur, "Balıkesir'in genel olarak 10 bin km yolu var, bunun 6 bin km^ye yakını kırsaldaki mahalleler. Maalesef bunlarda çok büyük sıkıntılar var. Bunlar için makine parkımızı yükseltiyoruz. Greyder, yükleyici, kanal kazıcı, silindir, ekskavatör bir kısmını aldık, 7,5 milyon liralık alım yaptık. Tekrar 7,5 milyon liralık daha alım yapacağız. Hedefimiz her yıl 1.000 (Bin) km yolu yapmak. Önce altyapısını yapıyoruz. Stabilize hale getirdikten sonra satih kaplama ve sıcak asfalt yapacağız. Bunlar bizim borcumuz. Havaların düzelmesini bekliyoruz. Mart ayının 15'inden sonra bu çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam edecek" dedi. 



BALIKESİR LOJİSTİK KÖY İLE İHRACATIN MERKEZİ OLUYOR 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yapımı tamamlanan Lojistik Köy ile Balıkesir'in adeta ihracat merkezi haline geleceğini bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı'nın bir projesi olan BüyükAnadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) ile Anadolu'dan Avrupa Birliği ülkelerine yapılacak ihracatın demiryolu ile Balıkesir Lojistik Köyüne geleceği belirtildi. Başkan Uğur, "Hatta İzmir'deki ihracat ürünü de, Manisa'daki de, Gaziantepteki ihracat ürünleri de Balıkesir'e geliyor. Balıkesir'den Bandırma'ya, Bandırma'dan feribot ile vagonların üzerinde Tekirdağ'a, Tekirdağ'dan 4 gün içerisinde siz ürettiğiniz malı Fransa'ya, Almanya'ya, Hollanda'ya ulaştırabiliyorsunuz. Bu önemli bir proje. Bizim Fransa'daki MI PİM fuarında sunacağımız projelerden bir tanesi de lojistik ile ilgili. Çünkü Balıkesir olarak önemli bir merkez" dedi. 



MAHALLE LİGİ TÜM İLÇELERDE OLACAK 


Tüm bu projeler ve yoğun çalışmalarla birlikte sportif faaliyetlerin de hız kesmeden sürdüğünü anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Ecfip Uğur, Süper Ligte mücadele eden Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takımı'nı kutladı. Futbol ve voleybolda da Büyükşehir bünyesinde önemli spor faaliyetleri yapıldığını kaydeden Başkan Uğur, ilk defa düzenledikleri 'Mahalle Ligi" organizasyonunun çok büyük ilgi gördüğünü, bu sene il çapında yapılacağını anlattı. Başkan uğur, "O tekerlekli sandalyelerin her biri sporcuların vücut ölçülerine göre yapılıyor ve yurt dışından geliyor. Hepsini destekliyoruz, başarılar diliyorum. Biz Mahalle Ligi yaptık, Balıkesir merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde. Buraya 4 bine yakın öğrenci katıldı. Biz Milli Eğitim ile onların organizasyonunu yaptık. Bir Mahalle Ligi şampiyonu çıktı. Şampiyon takıma her bir oyuncusuna bisiklet hediye edildi. Güzel bir faaliyet oldu. Gençler bu şekilde zararlı etkenlerden korunmuş spora teşvik edilmiş oluyor. Bu yıl Mahalle Ligi'ni 20 ilçede birden yapıyoruz, 10 bin öğrenci katılacak. Formalarını alıyoruz, organizasyonu yapıyoruz, bu sene 2015'de Mahalle Ligi'nde Balıkesir şampiyonu çıkacak" dedi. 



HAYVAN BARINAĞI 


Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bir başka önemli projenin Hayvan Barınağı olduğunu belirtti. Sokak hayvanlarından çok şikayet olduğunu belirten Uğur, yaz turizmi olan Altınoluk, Akçay, Burhaniye, Ayvalık'a insanların köpekle geldiğini, giderken ise bırakıp gittiklerini ve sahipsiz bırakıldıklarını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının Balıkesir Büyükşehir Belediyesine 480 bin metrekare alanı hayvan barınağı olarak tahsis ettiğini belirten Başkan Uğur, "Projelerini hazırladık ve ihalesini yaptık. 5 milyon 200 bin lira, inşaatı başladı. Sağ olsun Orman ve Su İşleri Bakanımız 2014te 1 milyon 800 bin lira destek verdi. Hayvan barınağımız sokak hayvanlarını toplayacak onların rehabilitasyonunu yapacak, kısırlaştırmasını yapacak. Veterinerleri olacak., ameliyatları yapılacak. Yazın gelen hayvanını emanet olarak bırakacak, giderken de hayvanını alabilecek. 8-9 ay hayvanına biz bakacağız, tatilini rahat geçirebilecekler. 

Bütün hayvan severlere duyuruyoruz, Balıkesir'de hayvan barınağı inşaatı başlamıştır" dedi. 



BAŞKAN UĞUR: "GELECEK NESİLLERE DAHA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMA GAYRETİNDEYİZ' 



Başkan Uğur, televizyondan gençlere de seslendi. Bugün herkesin rahat, konforlu bir yaşam sürdüğünü hatırlatan Başkan Uğur, bugünleri ataların kanlarıyla, canlarıyla verdikleri mücadele sayesinde yaşadıklarının altını çizip, bunun unutulmamanı istedi. Gelecek nesillere daha iyi bir gelecek için çabaladıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Ben gençlere şunu söylemek istiyorum; Biz bugün bu ülkede, bu topraklarda, Balıkesir'de çok konforlu yaşıyoruz. 

Bize bu toprakları bırakan ecdadımız, atalarımız, dedelerimiz kanlarıyla canlarıyla mücadele etti. Yani bizim gibi konforlu yaşamadılar; Yokluklar, kıtlıklar, sıkıntılar içinde yaşadılar. Onlara baktığımız zaman biz bugün bu yüzden çok rahat, çok konforlu yaşıyoruz. Ama biz de istiyoruz ki geleceğimiz, gençlerimiz bundan sonra bizden de konforlu, rahat yaşasınlar. Aş, iş dertleri olmasın, sıkıntıları olmasın. Biz nasıl dedelerimize dua ediyoruz, rahmetle anıyoruz kendilerini, şehitlerimizi, gazilerimizi, emeği geçen herkesi. Onlar da bizi 'Bulmuşlar rahat bir memleket öyle bırakmışlar, bir şey yapmamışlar' demesin diye daha iyi bir gelecek hazırlama gayreti içerisindeyiz" diye konuştu. 


Balıkesir Birlik


Geri Dön