23 / 04 / 2024

Balıkesir OSB, yatırımcılarını bekliyor!

Balıkesir OSB, yatırımcılarını bekliyor!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde altyapı çalışmaları tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), yatırımcıları beklediği bildirildi



Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Bandırma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, yaptığı açıklamada, Bandırma OSB'nin bölgede en sorunsuz ve cazip yatırım alanı olduğunu belirtti. Kocaman, OSB'de tüm alt yapı çalışmalarını bitirdiklerini, sorunları çözdüklerini ifade ederek, sosyal donatı alanlarının yapımını gündemlerine aldıklarını, idari işler personelinin de 7 Eylül'de fiilen işe başlayacağını bildirdi.

Güney Marmara'nın en cazip OSB'si olan bölgenin yollarının kilitli parke taşı ile yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: "OSB'de fabrikalara su verildi, enerji nakil hattı ve bölge içi elektrik işleri tamamen bitirildi. EPDK'dan dağıtım lisansı onaylandı. OSB'nin Arıtma Tesisi yapım ihalesini 5 Haziran 2009 tarihinde yaptık. İhaleyi 1 milyon 115 bin lira bedelle kazanan inşaat firması çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki aylarda doğal gazın da gelmesiyle Bandırma olarak sorunsuz bir OSB'ye sahip olacağız.

Buradaki amacımız bölgemize yatırımcıları taşımak. Onun için OSB'ye yatırımı cazip kılabilmek için üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Yönetim olarak son bir yıldır OSB'deki sanayicilerimizden aidat almaya başladık. Bu da dönüm başına 20 liradır." Kocaman, OSB yönetiminin Halk Bankası'na olan taahhütlerini geciktirmeden yerine getirdiğini ve hiçbir borçlarının bulunmadığını vurgulayarak, "Biz, var olan imkanlarımızı en rasyonel biçimde kullanarak OSB'ye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmetler tamamlandığında mevcut yerlerimizin daha da kıymetleneceğini biliyoruz" dedi.
AA


Geri Dön