19 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı'da hangi yatırımlar yapılacak?

Balıkesir Sındırgı'da hangi yatırımlar yapılacak?

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi her geçen gün termal turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin termal turizm merkezi olabilmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürüyor.



Balıkesir’in Sındırgı ilçesi her geçen gün termal turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin termal turizm merkezi olabilmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Yavaş, aynı zamanda ilçedeki gelişime ve değişime esnafında ortak olması için kahvaltılı toplantılar yaparak istişarelerde bulunuyor. 


Balıkesir’in Termal Turizmde parlayan yıldızı konumundaki Sındırgı’da her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde turizme yönelik projeleri hayata geçiriyor. Başkan Yavaş, termal turizm alanında ki gelişime esnaf ve sanatkârında ortak olması için toplantılar düzenleyerek istişarelerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanında ki esnafla bir toplantı gerçekleştiren Başkan Yavaş, bu defa sanayideki sanatkâr esnafla bir araya geldi.


‘Kalıcı Olan Sındırgı’


Termal turizm alanında ilçedeki yapılan çalışmalara değinen Başkan Yavaş; “ Kent Meydanı projesi tüm hızıyla devam ediyor. İlk etapta yer altı otoparkı yapılıyor ondan sonra geri kalan kısmın kamulaştırılması yapıldı ve ‘Kent Meydanı’ projesi devam edecek. Daha sonra Cumhuriyet Ortaokulu ve Kurtuluş İlkokulu Harmanlık’a yapılacak yeni okula taşınacak ve buralar yeşil alana dönüşecek. Balık Pazarının arkasına yapılacak Yeni İtfaiyenin ihalesi ayın 17’sinde yapılıyor. İtfaiye oraya taşındıktan sonra oraları belediye gelir getirmesi için altında dükkânların olduğu binalar yapacağız. Sındırgımızda eksikliği hissedilen ‘Mezbahane’ yiEmendere yolu üzerine yapacağız. Yerini bir hayırseverimiz bağışladı. Sındırgı’ya yabancı biri geldiğinde neresi gezilir, ne yemeği yenir, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi otantik yerler hep ilgi çekmiştir. Bugün Kültür Caddesi sındırgının en güzel yerlerin başında geliyor. Kemer köprü bin yıl önce yapılmış hala keyfini sürüyoruz. Hala orada yapılmış basit dediğimiz evler bizim hoşumuza gidiyor. Askerlik şubesini bundan dolayı restore ediyoruz. Askerlik şubesi küçük bir butik otel olacak. Bir esnaf olarak da sizlerde bu işle neler yapabilirsin. Hep beraber buna nasıl katkı sağlarız. Bu iş bize baki değil. Bu iş hepimize Sındırgı’ya ait bir hadise. Biz bu konuda sizlerden katkı bekliyoruz. Sanayide atıl durumda olan yere düğün salonu ve çocuk parkı yapacağız. Burada sosyal bir alan oluşsun diye. Yaptığımız işi kalıcı olarak yapalım. Teknolojiyi işimizi geliştirmek için kullanalım. Biz kalıcı değiliz geçiciyiz. Kalıcı olan Sındırgı. Buna hizmet etmek hepimizin boynunun borcu. Bu işlerde birlikte olalım beraber hareket edelim. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Yavaş’ın konuşmalarından sonra sanatkar esnafın sorunlarını dinledi. Sanatkar esnafla yapılan toplantıya Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, Makine İkmal ve Onarım Müdürü Fatih Acar ve Kentsel Tasarım Müdürü Himmet Taşlıoğlu katıldı. Toplantı sonunda sanatkar esnaflara hediyeler verildi.


Balıkesir Birlik


Geri Dön