25 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı'da Kalem Deresi projesinin temeli atıldı!

Balıkesir Sındırgı'da Kalem Deresi projesinin temeli atıldı!

Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın büyük önem verdiği 'Kalem Deresi' projesi hayata geçiriliyor.




Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın büyük önem verdiği 'Kalem Deresi' projesi hayata geçiriliyor. Sındırgı ile  Kocakonak mahallelerini birbirinden ayıran Kalem Deresi Rekreasyon projesi DSİ bölge müdürlüğünce geçtiğimiz aylarda ihale edilmiş, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile Balıkesir'de temel atma töreni gerçekleşmişti. Yer teslimi ile birlikte müteahhit firma çalışmalarına başladı. 1100 metre uzunluğunda yaklaşık 4milyon liralık projenin yaklaşık 2 aylık bir süreçte ıslah çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. 


Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Müteahhit firma yetkilileri, Kentsel Tasarım Müdürü Himmet Taşlıoğlu ve METEM müdürü Tuncay Öztürk ile birlikte seçim vaatleri arasında yer alan ve vizyon projelerinden biri olan Kalemderesi Rekreasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek " Söz verdiğimiz gibi birçok projeyi hayata geçirdik ve çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Önceki dönemimizde Ilıcalı Deresi başta olmak üzere mahalle aralarında yer alan birçok derenin ıslah çalışmalarını gerçekleştirdik. Yine hız kesmeden Kalemderesi Islah Projesine başladık. Projenin tamamlanması ile birlikte kötü görünüm ortadan kalkacak. Peyzaj ve çevre düzenlemeleri ile birlikte vatandaşlarımızın rahatça oturabilecekleri bir sosyal yaşam alanı oluşacak. 1026 metre olarak hesaplanan projenin 1100 metre olarak METEM okulu arkasında kalan kısmının da yapılmasını müteahhit firma yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonucunda sağladık. Projenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, DSİ Bölge müdürü Erol Şensöz'e, müteahhit firma yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sındırgı'mızın çehresini değiştirecek projelere hep birlikte imza atmaya devam edeceğiz." dedi. 


TEŞEKKÜRLER 


METEM okul müdürü Tuncay Öztürk ise " Yıllardır özlemle beklediğimiz bir projenin hayata geçirilmesi bizleri mutlu etti. Bu sayede okulumuz etrafındaki kötü görünüm ortadan kalkacak. Öğrencilerimizin ve velilerimizin oturabileceği, vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturulacak. Başta Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 1100 metre uzunluğunda, taban betonu 3metre, duvar yükseklikleri 2metre olarak ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek. Islah çalışmaları ile eş zamanlı olarak da Sındırgı Belediyesi Kentsel Tasarım müdürlüğü tarafından yeşillendirme ve sosyal alanların oluşturulması ile ilgili proje hayata geçirilecek.


Balıkesir Ekspres Gazetesi


Geri Dön