26 / 04 / 2024

Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı!

Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) 2014- 2015 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. 15 milyon 765 bin TL yatırımı olan Veterinerlik Fakültesi’nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) 2014- 2015 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Balıkesir Üniversitesi Akademik Yılı açılış töreninde konuşan A. Edip Uğur, Balıkesir’i 2050 yılında 5 milyon nüfusa göre planladıklarını, bu kapsamda en az 3 üniversite hayal ettiklerini söyledi. Başkan Uğur,  Balıkesir Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılış törenin ardından 15 milyon 765 bin TL yatırımı olan Veterinerlik Fakültesi’nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. 



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi’nin 2014- 2015 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Vali Vekili Nusret Şahin, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Garnizon Komutan Vekili 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, İl Emniyet Müdürü Vekili Cemil Çalıcı, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, akademisyen ve öğrencilerin de katıldığı törenin ardından 15 milyon 765 bin TL’lik yatırımı olan Veterinerlik Fakültesi’nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.


Rektör Alkan, Başkan Uğur’a Teşekkür EttiBalıkesir Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yılı töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, üniversitenin gelişimi ve açılan yeni bölümlerle ilgili bilgi verdi. Balıkesir Tıp Fakültesi’nin kurulmasında büyük emekleri geçen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a teşekkür eden Rektör Alkan, “Tıp Fakültesi ve diğer tüm projelerin gerçekleşmesinde, gerekli parasal kaynakların sağlanmasında, o dönem Balıkesir Milletvekili olan Sayın A. Edip Uğur beyefendinin büyük desteklerini gördük. Bazen Ankara’da bizzat bizimle gelerek, bazen telefonla yapılabilecek konularla ilgili hep yanımızda oldu. Yine bu dönemde Üniversitemize Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı ve bakanlarımızı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle ağırladık. İnanıyorum ki üniversitemize olan bu ilgisi önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediye başkanı olarak devam edecektir. Kendisine Üniversitemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.


 “Balıkesir Üniversitesi’nden İstifade Etmek İstiyoruz”


2014-2015 Akademik yılının Balıkesir Üniversitesi’ne hayırlı olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi’nin fiziki yapısı, eğitim kalitesi ve öğretim üyeleriyle kendileriyle iftihar ettiklerini söyledi. Balıkesir Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda gelişerek Türkiye’de örnek üniversiteler arasına gireceğini belirten Başkan Uğur,  Balıkesir’in potansiyellerinin harekete geçirilmesi aşamasında Balıkesir Üniversitesi’nin akademisyenleri ve öğrencilerinden istifade etmek istediklerini dile getirdi. Balıkesir’in yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla büyük bir potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Uğur,  “Balıkesir, 18000 metrekare alanı ve 300 kilometre kıyı şeridi olan bir il. Yer altı, yerüstü zenginliklerimiz, her türlü madenlere sahibiz. Bunun yanı sıra Balıkesir, tarım ve hayvancılığıyla Türkiye’yi besleyen bir il. Coğrafi anlamda baktığımızda ise Türkiye nüfusunun yüzde 50’sinden fazlası İstanbul- Muğla arasındaki bölgede yaşıyor ve Türkiye’nin tüketiminin yüzde 65’i bu bölgede. Balıkesir’de bu bölgenin tam ortasında yer alıyor” dedi.  


Balıkesir’e En Az Üç Üniversite

 

Balıkesir’in 1/100.000’lik Çevre Planı’nın tamamlandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir’i 2050 yılında 5 milyon nüfusa göre planladıklarını vurguladı. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Balıkesir’in 1/100.000’lik planı bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu ilan etti. Balıkesir’de neresi sanayi bölgesi olacak, neresi turizm alanı olacak bunlar tespit ediliyor. Bizde son itirazlarımızı önümüzdeki günlerde yapacağız. Biz Balıkesir’i düşünürken, planlarken, 2050 yılında 5 milyon nüfuslu bir Balıkesir planlıyoruz. Balıkesir, 2050 yılında 5 milyon nüfusu olduğunda şu andaki nüfusa göre en az dört kat büyüyecek. Balıkesir Üniversitesi’nde şu anda 40 bin öğrenci var. Bu rakamda dört kat büyüdüğünde 150-200 bin üniversite öğrencisinin olduğu Balıkesir olacak. Biz Balıkesir’de en az üç üniversite kurulmasını hayal ediyoruz. Bunlardan biri Bandırma Üniversitesi, bir diğeri de Ege bölgesinde olacak. Dördüncü, beşinci üniversite de olabilir. 200 bin öğrencinin olduğu bir şehirde en az üç-dört üniversite olur” dedi.

 

  Master Planları Üniversitelerle Birlikte Yapıyoruz

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir Üniversitesi’yle işbirliğini arttırmak istediklerini dile getiren Başkan A. Edip Uğur, “ Balıkesir Büyükşehir Sürdürülebilir Şehir Planını çalışmalarını üniversitelerle yapıyoruz. İstiyoruz ki; Balıkesir Üniversitesi yerel yönetimlerle belediyelerle sanayicilerle işbirliğini arttırması lazım. Biz şu anda Şehir Planını yaparken, trafik sirkülasyon planını yaparken, ulaşım master planını yaparken Türkiye’deki diğer üniversitelerle bu işleri yapıyoruz. Onlar çalışıyor. Arzu ederiz ki; Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacağımız master planları Balıkesir Üniversitesi’yle birlikte yapalım. Daha yakın bir ilişki içinde bulunalım. Balıkesir, İzmir’den İstanbul’a gidilecek otoyol Çanakkale köprüsü, Çanakkale-Balıkesir otoyolu, yüksek hızlı tren bunların hepsi 10 yıl içerisinde Balıkesir’de gerçekleşecek yatırımlar. Biz Balıkesir’i geleceğimiz, çocuklarımız için iyi planlamamız, organize etmemiz lazım ki zenginliklerimizi vatandaşlarımızla buluşturalım” dedi.   

Kazdağlarına Teleferik Projesi


Balıkesir’in önemli turizm merkezlerinden Kazdağlarını daha cazip hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, “Kazdağları, oksijen deposu, dünyanın en güzel ormanlarının olduğu yer. Kazdağlarıyla ilgili buraya teleferik yapabilir miyiz? İnsanlarımızı Kazdağlarında gezdirebilir miyiz diye çalışıyoruz. Bu yerleri insanlarımızla buluşturamazsak büyük bir kayıp. Balıkesir Üniversitesi bizim planlarımızın, çalışmalarımızın içinde olması gerekir. Biz, çok değerli hocalarımızdan öğrencilerimizden istifade etmek istiyoruz” dedi.


15 milyon 765 bin tl Yatırımlı Veterinerlik Fakültesi Binası Açıldı

 

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni konuşmasının ardından 15 milyon 765 bin TL’lik yatırımı olan Veterinerlik Fakültesi Hizmet Binasının açılışına katıldı. 5 ayrı anabilim dalında, 13 bin metrekare alanda, 40 adet laboratuar, 6 derslik, 4 adet anfi ve 1 adet kütüphanesi olan Veterinerlik Fakültesi Hizmet binasını gezen Başkan Uğur, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Ceylan’dan fakülte hakkında bilgi verdi. Dekan Ceylan, Veterinerlik Fakültesi’nin yeni hizmet binasının son teknolojiyle donatıldığını belirtip, Türkiye’nin örnek fakülteleri arasında yer aldığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön