19 / 04 / 2024

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun açılışı yapıldı!

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun açılışı yapıldı!

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Kepsut ilçe merkezinde yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan Yabancı Diller Yüksek Okulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ’un katıldığı tören ile açıldı.



Açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgün, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul birlikte kesti.


Devlet-Millet Kaynaşmasının En Güzel Örneği

 

Kepsut ilçe merkezinde yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda toplam 1 5 derslikte 1. ve 2. Öğretim olmak üzere 450’şer kişiden toplam 900 civarında öğrencinin yüksek öğrenim göreceği bildirildi. Törenin açılış konuşmaları sırasında konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, öncelikle Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’a okulun yapımıyla ilgili gösterdiği gayret ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür etti. Bu okulun devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden olduğunu ifade eden Rektör Alkan, “Devlet-millet kaynaşması ve dayanışmasının en güzel örneklerinden birine şahit oluyoruz. Kepsut halkı ve Kepsut Belediyesi, üniversitemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz el ele verdi ve eğitime, insana yapılan yatırımın en akıllı, en doğru yatırım olduğunun bilincinde olduğunu gösterdi “ dedi.

 

Başkan Uğur: “ Türkiye’yi Muasır Medeniyetler Seviyesine Gençlerimizle Birlikte Ulaştıracağız”

 

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yüksek okulun Kepsut’a, Balıkesir’e ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti. Sözlerine, “Vefalı yurt Kepsut’un vefalı insanları” diye başlayan Başkan Uğur, Kepsut ilçesinin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. Kepsutluların heyecanını ve mutluluğunu paylaştığını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vefalı yurt Kepsut’un vefalı insanları; Değerli hemşerilerim, hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Bugün Kepsut tarihi günlerinden birini yaşıyor, Kepsut bugün yüksekokula kavuşuyor. Kepsut’un bütün arzusu Kepsut’ta bir yüksekokulun eğitim faaliyetine geçmesiydi. Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul büyük bir azim ve gayretle bunu sonunda gerçekleştirdi. Ben öncelikle İsmail Cankul kardeşimi tebrik ediyorum. Kepsutlular siz çok şanslısınız çünkü, İsmail Cankul gibi bir başkanınız var. Onun azmi ve gayreti olmasaydı bu okul gerçekleşmezdi. Gelişmiş ülkelerde Amerika’da, İngiltere’de, Avrupa’da nasıl bir okul varsa işte Kepsut’ta da böyle modern bir okul var, hayırlı uğurlu olsun. Bu okulumuzda 900’e yakın öğrencimiz eğitim görecek. Kepsut Balıkesir’e 17-18 km. mesafade. Bölünmüş yolla birlikte Balıkesir merkezine 10 dakika; Yani Balıkesir Üniversite Kampusundan daha yakın bir okul haline geliyor. Bunun Balıkesir ekonomisine, Kepsut ekonomisine, Kepsut’ta yaşayanlara, esnafına, tüccarına, herkese mutlaka faydası olacak. Kepsut’un kültür seviyesi de dolayısıyla yükselmiş olacak. Hükümetimiz, devletimiz eskiden en fazla bütçeyi milli savunmaya ayırırken şimdi artık milli eğitime ayırıyor. Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz, gençlerimizin iyi yetişmesi lazım. Donanımlı olması lazım ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte, gençlerimizle birlikte ulaştıracağız. Ben tekrar emeği geçen herkese, rektörümüze, kaymakamımıza, belediye başkanımıza herkese çok teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

 

Törenin sonunda Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul yüksekokulun yapım sürecinde kendilerine her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ederek bir plaket takdim etti. Aynı şekilde okulun yapımında katkı sağlayan Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ile diğer katkı sağlayanlara da birer teşekkür şilti verildi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini beraberindeki heyet ile birlikte kesen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yüksekokul binasını gezip incelerken okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz ve Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan’dan bilgiler aldı. BAÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Kepsut Yerleşkesi binasının son derece modern ve güzel olduğunu belirten Başkan Uğur, emeği geçenleri tekrar kutladıktan sonra ilçeden ayrıldı

 

Kepsut’taki Yabancı Diller Yüksekokulu binasının açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgün, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, rektör yardımcıları, ilçe belediye başkanları, diğer askeri ve mülki erkan, akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön