26 / 04 / 2024

Balıkesir'de 2400 konutluk hamle!

Balıkesir'de 2400 konutluk hamle!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BALTOK, geniş kapsamlı konut projelerine başlıyor. İlk adımda, “Yeni Karesi” isimli projede 540 daireden oluşan ilk etap avantajlı fiyatlarla satışta...



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, iştirakleri Balıkesir Toplu Konut A.Ş (BALTOK) eliyle 2 bin 400 konut üretmek üzere çalışmaları başlattıklarını açıkladı. 

Bölgenin mega yatırımlara yakınlığıyla dikkatleri üzerinde topladığını belirten Uğur, tüm ilçelerde de benzer projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

 

“Yeni Karesi” isimli proje, 2 etapta toplam 2 bin 400 konuttan oluşacak. 11 farklı mimari planla sunulacak proje, düşük faizle 180 aya kadar taksit imkanı da sunacak.


Tepelere çıkış...


Başkan Uğur, deprem bölgesindeki Balıkesir’i zemini sağlam olan tepelere taşımaları gerektiğine dikkat çekerek, bunu da son teknolojiyi kullanarak yapacaklarını söyledi. 


Uğur, projeyle ilgili şu detayları paylaştı: 

“Yeni bir şehircilik anlayışıyla yepyeni bir kent kuruyoruz. Yeni kentin ilk projesi: Yeni Karesi. Proje alanımız, Edremit çevreyoluna 500 metre mesafede, şehir merkezine 3.5 kilometre, Kaz Dağları’nın esintisini alan bir konumda. Projemiz 2 etaptan oluşuyor. Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. Konut blokları 147 bin metrekare alanda bulunuyor. 1. etap, toplam 107 dönüm alan üzerinde inşa edilecek. 6 farklı blok ve 11 farklı tip daire var. Toplam 27 blok. Komşuluk ölmeyecek. Selamlaşma bitmeyecek. Çocuklar yollarda değil, geniş bahçelerde ve parklarda oynayacak.” 


Bütçeye uygun mimari


Vatandaşlara dağıtılan kataloglarda tüm dairelerin detaylarına yer verdiklerini belirten Uğur, en küçük dairenin brüt 70 metrekare olduğunu dile getirdi. 


3+1 dairelerde en küçük metrekarenin 90 olduğunu anlatan Uğur, bütçeye göre mimari çözümler ürettiklerini söyledi. 


Projeden ilk daireyi de kendisinin aldığını ifade eden Uğur, “Benim hemşehrim böyle bir evi hakediyor. Yeşilin içinde huzurlu bir yaşam şimdi bizleri bekliyor. Kim böyle bir ortamda yaşamak istemez ki? Ticari birimleri, sosyal donatıları ile Yeni Karesi, Balıkesir’in yeni prestij alanı olacak. Ben de ilk daireyi sizlerle birlikte Yeni Karesi’den alıyorum, hayırlı olsun” diye konuştu.  

 

İlk etap satışta


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle, Belediye iştiraki olan BALTOK tarafından geliştirilecek projede konutlar başvuru sırasına göre satılacak. 2 bin 400 konuttan ön taleplerle ilk aşamada 540 daire lansmana özel fiyatlarla satışa sunuldu. 


Öncelik, kayıt ücretini BALTOK hesabına yatıran başvuru sahiplerine verilecek. Ardından 3 ay içerisinde bankalarla yapılacak anlaşma çerçevesinde uzun vade ve düşük taksit imkanı sunularak kesin satış yapılacak. Hak sahipleri başvurularını emlak İstimlak Daire Başkanlığı’ndaki Beyaz Masa personeline yapacaklar.   


Milliyet




Geri Dön