28 / 03 / 2024

Balıkesir'de 60 mahalle arsenikli su mu içiyor?

Balıkesir'de 60 mahalle arsenikli su mu içiyor?

Balıkesir'de 60 mahalle arsenikli su mu içiyor? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu Kasım ayı toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan çarpıcı itiraflar geldi.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu Kasım ayı toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan çarpıcı itiraflar geldi. Uğur, Balıkesir'in kırsal kesiminde yer alan 60 mahallede vatandaşların arsenikli su içtiğini, pek çok mahallede de nitrit ve nitratlı su kullanıldığını açıkladı. Başkan Uğur'un toplantıda yaptığı itiraf gibi konuşma, Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde de yer aldı.


BASKİ geçtiğimiz günlerde, suya konutlarda yüzde 50, işyerlerinde de yüzde 60 zam yaptı. Özellikle atık su bedelindeki artış, tepkileri de beraberinde getirdi. Vatandaşların tepkilerinden sonra, zam yüzde 30 oranına düşürüldü. Bu gelişmeler yaşanırken, BASKİ 2015 gelir ve gider bütçesi ile 2015-1019 BASKİ stratejik planı ve su tarifesindeki revizyonla ilgili kararların masaya yatırıldığı genel kurulda 2015 yılı bütçesi 364 milyon 725 bin lira olarak belirlendi.


Toplantıda görüşlerini açıklayan Başkan Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki pek çok mahallenin içme suyunun sağlıksız olduğu söyledi. Her ilçe ve kırsal mahalleye arıtma tesisi yapmak istediklerini vurgulayan Uğur, "Bütün ilçelerin arıtma tesisi olsun istiyoruz. Şu anda 890 kırsal mahalle var. Bu 890 kırsal mahallenin hiçbirinin arıtması yok. Hepsi dere deşarj. İçme suları arsenikli olan var, nitratlı olan var, nitritli olan var. Bütün ilçelerin su analizlerini de yaptırıyoruz. Arsenik anlamında sıkıntılar var. Arsenikle ilgili yedi mahallemize arıtma tesisi yapıyoruz. Yedi mahallenin arıtma tesisi 2 milyon TL tutuyor. Baktığımız zaman Balıkesir'de 60 mahallede arsenikli su var. Kırsal mahallelerimizdeki insanlarda sağlıklı su içmeli" dedi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un konuşması belediyenin internet sitesinde de yer aldı.



HaberTürk



Geri Dön