29 / 03 / 2024

Balıkesir'de 62 yeni proje hayata geçirilecek!

Balıkesir'de 62 yeni proje hayata geçirilecek!

Gelişen Kentler Zirvesi, 6-7 Mayıs’ta Balıkesir’de düzenlenecek. Turizmden enerjiye, lojistikten gayrimenkule yatırım fırsatları sunan kentte 62 yeni proje hayata geçecek.



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla 2010 yılından bu yana düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi, bu yıl 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’de gerçekleştirilecek.


İstanbul, Bursa ve İzmir’in oluşturduğu üçgenin ortasında Marmara ve Ege denizine kıyısı olan Balıkesir, özellikle Gebze-İzmir Otoyolu projesi ve kentte kurulan lojistik köy ile dikkatleri çekti. Lojistikten turizme, gayrimenkulden enerjiye birçok sektörde fırsatlar sunan Balıkesir’de büyükşehir belediyesinin potansiyeli artıracak 62 projesi de bulunuyor.


Yatırım fırsatları


GYODER ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen bu zirvede, hem kentin fırsatları hem de geleceği 2 gün boyunca masaya yatırılacak.


VATAN ve Milliyet Gazeteleri’nin basın sponsoru olduğu zirve öncesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve GYODER Başkanı Aziz Torun ile konuştuk.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin bir çok sektörde yatırım fırsatı yaratma potansiyeli olduğunu belirterek, “Balıkesir’in Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısının olması fırsatları çeşitlendiriyor. Lojistik, turizm, yenilenebilir enerji, gayrimenkul gibi farklı alanlarda bir çok proje yaptık. Ülke ölçeğinde de alınan gelişme politikaları bize yol gösterici oldu. Gelişen Kentler Zirvesi’nde elbette yatırım fırsatlarına değineceğiz” diye konuştu. İl genelinde hazırladıkları 62 projelerinin olduğunu vurgulayan Uğur, tüm projelerin fırsatlarını zirvede konuşmak istediklerini belirtti.


GYODER Başkanı Aziz Torun Balıkesir’in Marmara Bölgesi’nin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, “Balıkesir’i sektör temsilcileri ve yatırımcılar ile buluşturacağız. Zirvede bölgenin potansiyelini ve geleceğini ele alacağız” diye konuştu.


Potansiyeli olan kentlere gidiyoruz


GELİŞEN Kentler Zirvesi’ni daha önce sırasıyla Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Kayseri’de düzenlediklerini hatırlatan Aziz Torun, “Zirvelerin amacı Türkiye’nin sadece İstanbul,  Ankara  gibi büyük şehirlerden ibaret olmadığını, Anadolu’da her anlamda potansiyel barındıran, bölgelerimiz ve şehirlerimiz olduğunu göstermek. Zirveleri düzenlendiğimiz her kentte önemli iş birliklerine ve yatırım yapılmasına vesile olduk. Yatırımcıları belediyeler, yerel yönetimler ve yerel sektörle bir araya getirdik” dedi.


Zirvede neler var?


Açılışı Babacan yapacak


6-7 MAYIS’ta düzenlenecek Gelişen Kentler Zirvesi’nin ilk gününde kültür ve teknik gezi yapılarak, yatırımcılara şehrin potansiyeli ve fırsatları anlatılacak. Zirvenin ikinci gününde ise önemli oturumlar gerçekleştirilecek. 7 Mayıs’ta GYODER Başkanı Aziz Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan zirvenin açılış konuşmalarını yapacak. Devam eden oturumlarda gayrimenkul sektörünün durumu, Balıkesir’in yatırım fırsatları, Balıkesir’in vaat ettikleri, Güney Marmara Bölgesi’nin potansiyeli ve geleceği ile bölgede büyüyen yeni sektörler üzerine sunumlar yapılacak ve görüşler paylaşılacak. 



Vatan 


Geri Dön