23 / 04 / 2024

Balıkesir'de bu yıl 4 yeni ilçe hastanesi açılacak!

Balıkesir'de bu yıl 4 yeni ilçe hastanesi açılacak!

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, kente bu yıl 430 milyon liralık yatırım yapılacağını, Balıkesir'de bu yıl 4 yeni ilçe hastanesinin daha açılacağını söyledi




Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, bu yıl Balıkesir'e 4 yeni ilçe hastanesinin daha kazandırılacağını belirterek, yapılacak çalışmaları anlattı


Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, kente bu yıl 430 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Yeni yatırımlardan olan bin 154 yataklı şehir hastanesinin 250 milyon liraya mal olacağını dile getiren Yılmaz, geçen yıl 2 yeni ilçe hastanesinin hizmete sunulduğu Balıkesir'de bu yıl 4 yeni ilçe hastanesinin daha açılacağını söyledi.


İhale aşamasında

Bin 154 yatak kapasiteli olması planlanan dev şehir hastanesinin temellerinin ise Şubat ayında atılacağını açıklayan KHB Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, hastanenin 3 yıl içinde tamamlanarak hizmete sunulmasının hedeflendiğini söyledi. Yılmaz, 2013 yılında Erdek Devlet Hastanesi ile Balıkesir Diş Hastanesi'nin hizmete girdiğini hatırlatırken, "Bu yıl nasip olursa Gönen, Bigadiç, Dursunbey ve Ayvalık hastanelerini hizmete açacağız. Ayrıca kentimize yapılacak olan 850 yataklı hastanemizin ihalesini de geçen yıl yaptık bin 154 yatak kapasitesine çıkabilen devasa bir proje için ilk adımları attık. Çoğu il bu tip yatırım için 5-6 yıl beklerken biz 2 yılda ihale aşamasına getirebildik" diye konuştu.


Balıkesir'in sağlık alanındaki yatırımlardan çok önemli bir pay aldığını dile getiren Yılmaz, "2014 yılında toplam 430 milyon TL sağlık alanına yatırım yapılacak. 4 büyük hastane ve kentimizdeki dev hastanenin toplam yatırım maliyeti 430 milyon TL tutuyor. Bunların arkasından Edremit, Burhaniye hastaneleri yatırımları da 70-80 milyon civarında. 850 yataklı dev hastanemizin 237 milyon KDV hariç bir tutarı var. Bu para ile yaklaşık 13 küçük ilçe hastanesi yapabilirsiniz. Balıkesir bütün ilçelerindeki hastanelerini sıfırlıyor. Yani bunlarda biterse hastanesi yapılmayan ilçe kalmayacak. Bu sene kapalı psikiyatri açacağız. Atatürk Hastanesi'ndeki 16 yatak kapasiteli ikinci basamak yoğun bakımı açacağız. Estetik merkezi, tüp bebek merkezi açacağız. Görüntüleme ve onkoloji merkeziyle ilgili çalışmalar olacak" dedi.



Yeni Asır 


Geri Dön