20 / 04 / 2024

Balıkesir'de imar mevzuatının değişikliği anlatıldı!

Balıkesir'de imar mevzuatının değişikliği anlatıldı!

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede faaliyet gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle bir araya geldi.



Balıkesir'in Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede faaliyet gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle bir araya geldi. Meclis salonundaki toplantıda, imar mevzuatındaki değişiklikler görüşüldü. Yeni düzenlemelerin anlatıldığı, istek ve taleplerin değerlendirildiği toplantının verimli geçtiğini belirten Başkan Yardımcısı Özgirgin, imar uygulamaları hakkında genel bilgi verdi. 


Habertürk Egeli 



Haber Balıkesir Zeytin Efe Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, Belediye Meclis salonunda ilçede faaliyet gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, (TMMOB) Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle bir araya geldi.


Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin başkanlığında, ilçede faaliyetlerini sürdüren İnşaatçılar Odası, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası ve müteahhitlerle ile bir araya gelerek değişiklik gösteren İmar mevzuatıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yeni düzenlemelerin anlatıldığı istek ve taleplerin değerlendirildiği toplantının verimli olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, imar uygulamaları hakkında genel bilgi verdi. Toplantıda daire müdürleri tarafından, 3194 sayılı İmar Kanunun ilgili maddelerine göre hazırlanan 1/5000’lik Nazım İmar Planı ve bu planın ön gördüğü şartlara göre hazırlanan 1/1000’lik Uygulama İmar Planına ve plan tadilatları ve bunların uygulama koşulları hakkında bilgilendirme yapıldı. Özgirgin, “Yanlış algı ve anlaşılmaların olmasını engellemenin gayreti içindeyiz. Son derece şeffaf olan yönetim anlayışımızın, imar konusunda da şeffaf olduğunu bilmenizi istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızla, toplantılarımızda sizlere doğru olanı anlatarak bilgi sahibi yapmak istiyoruz. Büyükşehir olduktan sonra yaşadığımız birçok değişiklikle beraber çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Bunun için sık sık bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz. Bizler sorunu çözmek için varız. Amacımız yapılan işleri zorlaştırmak değil, yasal çerçeveler içerisinde vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmaktır” dedi. Toplantıda Edremit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Berna Şellavcı, Yapı Kontrol Müdürü Elif Büşra Sezgin, Etüt Proje Müdürü Devrim Kaypak hazır bulundu.


Balıkesir Zeytin Efe


Geri Dön