27 / 04 / 2024

Balıkesir'de su tarifesinde indirim!

Balıkesir'de su tarifesinde indirim!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi su ücret tarifelerinde indirim yaptı. Sayaç bakım bedelinde de indirime gidilirken, su borcu olanlara da 12 taksitte ödeme kolaylığı sağlanacak. İşte kararlar...



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarife Komisyonu, BASKİ'nin su ücret tarifelerini belirlemek için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında Karesi Toplantı Salonu'nda toplandı. Yapılan toplantıda su tarifeleri yeniden belirlenirken su borcu okunmamış ya da geriye dönük borcu olanların borçlarını 12 taksitte ödenmesine karar verildi. Büyükşehir Meclisi'nin onayına sunulacak yeni su tarifesi kabul edildiği takdirde Aralık ayından itibaren uygulanmaya başlayacak. 


Eylül ayında BASKİ tarafından belirlenen su tarifesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur'un talimatıyla Tarife Komisyonu'na sevk edilmesinin ardından yapılan toplantıda su tarifesi yeniden belirlendi. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, komisyon üyelerine BASKİ'nin bütçesi ve yatırım programı hakkında bilgi verdi. 


KULLANIM BEDELİNDE İNDİRİME GİDİLDİ


Bayram'ın sunumundan sonra Av. Mehmet Birol Şahin'in başkanlığında yapılan toplantıda BASKİ Tarifeler Yönetmeliği gereğince; su kullanım bedelinin yüzde 50'si olarak su faturalarına yansıyan atık su bedelinin, kanalizasyon arıtma tesisi olan ilçelerde yüzde 30 oranında alınmasına karar verildi. 

Toplantıda ayrıca; her ilçenin ve belde belediyelerin 30 Mart 2014 tarihi itibariyle kendi belediye meclislerinde karar alarak uygulamakta olduğu su ücret tarifelerinin aynı biçimde uygulanmasına, tarife ücretlerinin TÜFE oranında güncellenmesi karar verildi. 


SAYAÇ BAKIM ÜCRETİ 1.5 TL'YE İNDİRİLDİ


Su faturalarında sayaç bakım ücreti olarak yansıyan bir buçuk ton su bedelinin kaldırılarak, 1,5 TL olarak alınmasına karar verildi. 

Köyden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerde bağlı olduğu ilçenin su tarifesinin yüzde 25'i olarak alınmasına karar verildi. Tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvancılık tesisleri, sera, park ve bahçelerden su bedelinin yüzde 75'inin büyükşehir belediyesi tarafından sübvanse edilmesine bu konularda faaliyet gösteren işletmelerin su tarifesinin yüzde 25'inin tahsis edilmesi karar alındı. 


Komisyon ayrıca; İbadethanelerden su bedelinin alınmaması yönünde karar verirken, gazi, şehit, dul, yetim ve özürlülerden su faturalarının yüzde 50 indirimli tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Su borcu okunmamış ya da geriye dönük borcu olanların borçlarını 12 taksitte ödenmesi kararlaştırıldı. 


Belirlenen tarife 24 Kasım 2014 tarihli BASKİ Genel Kurulu'nda belediye meclis üyelerinin onayına sunulacak. 

BM üyeleri de kabul ettiği takdirde Aralık ayından itibaren yeni tarife uygulanacak.



Balıkesir Marmara Bölge Gazetesi









Geri Dön