29 / 03 / 2024

Balkaner Grubu'na ait Marmaris'teki arazi 27 milyon liraya satıldı!

Balkaner Grubu'na ait Marmaris'teki arazi 27 milyon liraya satıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Balkaner Grubu'ndan devraldığı ve bugüne kadar 11 defa ihaleye çıkarmasına rağmen satamadığı Muğla Marmaris'teki arazi 27 milyon liraya Green Nature Otelleri'nin sahibine satıldı...



TMSF'nin daha önce 11 kez ihaleye çıkardığı Balkaner Grubu'na ait araziyi 27 milyon liraya Green Nature Otelleri'nin sahibi satın aldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Balkaner Grubu'ndan devraldığı ve bugüne kadar 11 defa ihaleye çıkarmasına rağmen satamadığı Muğla Marmaris'teki arazi 27 milyon liraya satıldı. Tatil cennetinin orta yerinde duran ve mezbeleliğe dönüştüğü için eleştiri konusu olan araziye süper lüks otel yapılacak. TMSF'nin Ali Balkaner'den alacağına karşılık el koyduğu Marmaris'te denize sıfir konumdaki 40 bin 770 metrekare arazi, 11 defa ihaleye çıkarılıp, satılamayınca pazarlık usulüyle satışına karar verildi. Araziyi, Marmaris'teki Green Nature Otelleri'nin sahibi ismet Kamış 27 milyon liraya satm aldı. Kamış'ın yeğeni ve Green Nature Otel Satın Alma Müdürü Niyazi Demirel, araziyi aldıklarım doğruladı ve otel yapacaklarım söyledi. Demirel, fiyat konusunda açıklama yapmadı. TMSF'nin satmak istediği arazi alışveriş ve Bülent Bülbüloğlu Mustafa Ünal turizm tesislerinin yoğunlukta olduğu bir bölgede yer alıyor.
Denize sıfir arazinin Cumhuriyet Bulvan'na yaklaşık 150, sahile inen yan yola ise yaklaşık 250 metre uzunluğunda cephesi bulunuyor.


Mezbelelik gibiydi

İlk defa 14 Aralık 1996'da 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan turistik arsanın fiyatı, alıcı olmadığı için 48 milyon liraya düşürülmüş, yine alıcı bulamayınca pazarlık yöntemiyle satışma karar verilmişti. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, arazinin satılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Çok büyük ve kontrolsüz bir araziydi.
Senelerdir boş duruyordu ve adeta mezbelelik gibiydi. Kentin en güzel yerindeki arazinin satılarak otel yapılacak olması sektör adına da Marmaris adına da sevindirici. Sanırım satm alan arkadaşlar çok güzel bir proje hazırlamışlar ve lüks bir otel yapacaklar. Marmaris'in değerine katkı sağlayacağım düşünüyoruz" dedi. Marmaris Emlakçılar Derneği Başkam Mustafa Ünal da arazinin bugüne kadar pahalı olduğu için satılamadığını anlatarak, "îlk zamanlarda 40 milyon liradan fazla istiyorlardı, alıcı çıkmıyordu. Biz baştan beri burarım 30 milyon lira civarında edeceğini düşünüyorduk. Makul fiyata satılmış, olması gereken buydu" diye konuştu.

Yeni Asır

Geri Dön