26 / 04 / 2024

Baltaş İnşaat, konut projeleriyle iş hacmini artırıyor!

Baltaş İnşaat, konut projeleriyle iş hacmini artırıyor!

Gaziantep MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat; "Bugün itibarıyla iş hacmi devasa boyuta ulaşan şirketimiz 700 günde 913 konut, 900 günde 900 işyeri teslim eder hale geldi." dedi.



Gaziantep'teki ilk inşaat işlerinin Kamil Ocak Stadyumu'nun yapımı olduğu bilgisini veren MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat; "Bugün itibarıyla iş hacmi devasa boyuta ulaşan şirketimiz 700 günde 913 konut, 900 günde 900 işyeri teslim eder hale geldi. Sosyal donatıları olan, doğal afetlere dayanıklı nitelikli konutlar ve iş yerleri inşaa ederek, kente artı değer katıyoruz" şeklinde konuştu. 



İnşaat sektörüne bugüne kadar yarım aşıra dayanan tecrübesiyle yaklaşık 20 bin konut üreten Baltaş İnşaat, nitelikli projeler ile yeni dönemde işlem hacmini artırmayı hedefliyor. Firma yeni dönemde bölgede gerçekleşecek olan üniversite, hastane, sanayi sitesi ve OSB gibi projelere talip olarak, büyümesini sürdürmek istiyor. 


50 bin konut projesinin ilk etabında Baltaş imzası 

Muharrem Balat, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle yapılan, Gaziantep'in kuzeyine kurulacak 50 bin konutluk projenin ilk etabı olan 913 konutu 700 günde teslim edeceklerini açıkladı. Projenin kentin yöresel mimarisine ağırlık verilmesi açısından önem taşıdığını bildiren Balat, "Köklü ve zengin bir mimarisi olan Gaziantep'in ruhuna yakışır bir şekilde inşasına başladığımız konut inşaatının altyapı ve çevre düzenlemesi işi de Baltaş İnşaat tarafından yapılacak" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Gaziantep'te 725 konutluk Kahvelipınar ve 648 konutluk Güzelyurt projelerinin sonuna geldiklerini anlatan Muharrem Balat. "Yaptığımız projelere bir değer katmak bizim için çok önemli. Emlak sıkıntısı yaşayan şehrimize yeni konutlar yapılması ve bu konutların uygun fiyatları, şehrimize ilaç gibi gelecek" yorumunu yaptı. 


"Üretilen konutta kullanılan inşaat teknolojisi önemli" 

Tünel kalıp sistemi ile depreme dayanıklı evler inşa eden ve Çınarcık'ta yaptığı kalıcı deprem konutlarıyla da dikkat çeken Baltaş inşaat'ın bir başka devam eden projesinin İstanbul'da yükseldiğini anlatan Balat, "Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının İstanbul Bahçeşehır'de yaptıracağı Ispartakule Evleri l.Etap 2.kısım Konut, Okul ile Adaiçi altyapı ve çevre düzenleme inşaatı projemize büyük bir özveriyle devam ediyoruz. Proje bedelinin 240 milyon lirayı bulduğu Ispartakule inşaatıyla. İstanbul Bahçeşehir'e prestijli bir proje kazandırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Yüzölçümünün yüzde 42'si deprem kuşağında olan bir ülkede konut üretiminde kullanılan teknolojilerin önemsenmesi gerektiği yönünde görüş bildiren Muharrem Balat. "Dolayısıyla tünel kalıp ve konvansiyonel kalıp sistemiyle yaptığımız projeler daha da bir önem kazanıyor. Çünkü her iki sistemde bilim insanları tarafından depreme dayanıklılığıyla kabul görmüş durumda. Bu sistemleri ürettiğimiz konutların tamamına yansıtarak, gerçek anlamda kalite sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 


Tünel kalıp ve konvansiyonel kalıp sistemiyle yaptığımız projeler bilim insanları tarafından depreme dayanıklılığıyla kabul gördü. Bu sistemleri ürettiğimiz konutların tamamına yansıtarak, gerçek anlamda kalite sunuyoruz


Dünya Bölge


Geri Dön