19 / 04 / 2024

Bandırma Limanı'na 23 milyon dolarlık yatırım!

Bandırma Limanı'na 23 milyon dolarlık yatırım!

Özelleştirme İdaresi tarafından 2008 yılında açılan Bandırma Limanı ihalesini 175 milyon 500 bin dolarla kazanan firma, Anadolu sanayisinin Avrupa'ya trenle bağlanmasını sağlayan limana son iki yılda 23 milyon dolarlık yatırım yaptı...




İhaleye göre, bir firma tarafından 36 yıl işletilecek limanın Genel Müdürü Özgür Durmaçalış, yaptığı açıklamada, TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı olarak kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından Anadolu sanayisinin Avrupa'ya trenle bağlanmasını amaçlayan çalışmalar çerçevesinde blok trenle Bandırma Limanı'na gelecek yüklerin, gemiyle Tekirdağ'a, oradan da yine trenle Avrupa'ya gönderileceğini söyledi.


Büyük bir lojistik öneme sahip


Güney Marmara bölgesinde tek demir yolu bağlantısı olan limanın, bu açıdan büyük bir lojistik öneme sahip olduğunu ifade eden Durmaçalış, "Limanın rıhtımlara kadar uzanan ulusal demiryolu hattı ile lojistik üstünlüğü bulunmaktadır. Dökme yük grubunda pazar lideri olan Bandırma Limanı, yaptığı yatırımlar sonucunda kapasitesini artırmaya devam ediyor" dedi.


AA


Geri Dön