23 / 04 / 2024

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi proje yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi proje yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin “Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” duyurusu düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleşti.




Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin “Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” duyurusu basın toplantısı ile yapıldı. Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Kaymakamı Günhar Yazar, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Özdemir, yarışmanın iki amacı olduğunu söyledi. Özdemir, “Birinci amacımız üniversite kampüsümüzün kentsel tasarımı gerçekleştirmek, ikinci amacımız ise Kalkınma Bakanlığı’nca, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında üniversitemize yapacağı iki binanın mimari projesinin yaşama geçirilmesini sağlamaktır” dedi. Özdemir’in ardından Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da yarışma hakkında bilgiler verdi.

BANDIRMA ULUSLARARASI BİR KENT OLACAK

Tanıtım toplantısında son olarak konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye’de bulunan 183 üniversiteden hiçbirinin 1996 yılından bu yana şimdiye kadar böyle bir yarışma açmadığını söyledi. Uluslararası bir yarışma olmasının Bandırma’ya değer katacağını ifade eden Uğur, “Uluslararası bir yarışma olması güzel. Bunun için üniversite rektörümüze teşekkür ediyorum. Aynı ekiple Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasıyla ilgili bir yarışma düzenlemiştik. Bu yarışmada da 99 proje katıldı. Ulusal bir yarışmaydı. Neticede bir tanesi birinci oldu. Şimdi onun uygulama projelerini hazırlıyoruz. Daha sonra Bandırma’da Tematik Park ile ilgili uluslararası bir yarışmaya çıktık. Onda da 1700 kişi şartnameyi indirdi. Şu anda 187 katılımcı var. 200’e yakın katılımcı olacak. İnşallah 15 Mart’ta Fransa’nın Cannes şehrinde MIPIM Fuarı’nda duyuracağız. Yarışma jürisi dünyaca ünlü mimarlardan oluşuyor. Çevre Şehircilik Bakanımız ile de görüştük. O da geliyor MIPIM’e gideceğiz orada birinciye ödülünü vereceğiz. MIPIM Fuarı’nda da tematik parka giren projelerin maketlerini yayınlayacağız. Bu da Bandırma’ya bir değer katacak. Tematik Park içerisinde mimarlık mühendislik enstitüsü de olsun. Bu enstitüde 17 Eylül Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve hatta Yıldız Üniversitesi’ni bile biz bu işin içine katalım. Burada yalnız Türkiye’den değil yurtdışından da üniversitelerin mimarlık, mühendislik, peyzaj fakülte öğrencileri gelsin burada uygulamalı eğitim yapsın. Bandırmayı uluslararasına açıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR: “BANDIRMA’YA TÜRKİYE’NİN EN MODERN SANAYİ VE LİMANI YAPILACAK”

Bandırma’nın gerek Tematik Park, gerek liman ve gerekse de sanayisi ile önemli bir kent olacağını söyleyen Başkan Uğur, Bandırma’ya Türkiye’nin en modern sanayi ve limanını inşa etmek istediklerini belirtti. Bandırma’nın yeni yatırımlar ile daha da değer kazanacağını belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yatırımlar geldikten sonra Bandırma daha değerli bir hale gelecek. Üniversite daha değerli bir hale gelecek. Öğrenci sayısı sanayi- üniversite işbirliği ile artacak. Bandırma’da hakikaten marka bir kent olacak. Üniversitesiyle, Tematik Parkıyla, Limanıyla, Organize Sanayi Bölgesiyle. Coğrafi olarak da önemli bir yerde. Bandırma lojistik bir üs olacak. Bizim bütün proje ve çalışmalarımız bu yönde. İnşallah en güzel projeyi Bandırma’ya kazandırırız. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’in bütününü düşünüyoruz. Yalnızca merkez değil. Hep Balıkesir merkez anılıyordu merkez denildiğinde. Hep Balıkesirspor deniliyordu ama Bandırmaspor da var. İkisi de kentin takımı. Hafta sonunda da maç var. İnşallah iki takım da şehrin takımı. Tatlı bir rekabet olsun, dostluk olsun. Ayvalık da önemli. Balıkesir’in her ilçesi ayrı bir değerde. Marmara olsun, Sındırgı olsun, Dursunbey olsun. Hepsinin ayrı bir değeri var. Kimisinde termal var, kimisinde göletler var. Gidiyorsunuz Gönen, 1000 yıllık termali olan bir ilçemiz. Sındırgı ayrı bir güzellik. Balıkesir’imizin her yerini değerli hale getirmek için uğraşıyoruz.”




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön