24 / 04 / 2024

Bankalar konut kredisi kampanyalarını başlatıyor!

Bankalar konut kredisi kampanyalarını başlatıyor!

Galip Tözge, bireysel bankacılık ürünlerinin bankalar arasında rekabetin en yoğun olduğu alanlardan biri olduğunu söyledi



Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bireysel bankacılık ürünlerinin bankalar arasında rekabetin en yoğun olduğu alanlardan biri olduğunu söyledi

Akbank Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, tüm dünyada tüketici kredilerinin, kredi kartlarının, yatırım ve mevduat ürünlerinin bankalar arasında rekabetin en yoğun yaşandığı alanlar haline geldiğini söyledi.

Türkiye'de de bireysel bankacılığın 2000'li yıllar itibariyle çarpıcı bir ivme kazanarak yükselişe geçtiğini ve bankacılık sistemi içinde önemli bir paya ulaştığını söyleyen Tözge, "Bireysel kredilerin toplam krediler içindeki payı son on yılda artarak yüzde 10'lardan yüzde 30'lara ulaştı. Özellikle tüketicilerin her türlü nakit ihtiyacını karşılamaya yönelik kullandırılan ihtiyaç kredisi ve mortgage yasası ile hayatımıza giren mortgage kredisi ön plana çıktı. Bunun yanında kredi kartları sektörü çok gelişti" dedi.

`Bahar kredisi'
Tözge, bankanın taşıt ve konut kredisi kampanyalarına ilişkin şu bilgileri verdi:
"Taşıt kredilerinde, taşıt markaları ile olan özel anlaşmalarımız kapsamında düzenlenen indirimli kampanyalar, markalara özel fiyatlamalar, taşıt bayisindeyken kredi başvurusu yapıp kredi cevabını öğrenme imkânı sunan online sistemimiz ve dönemsel olarak düzenlenen faiz ve komisyon indirimli kampanyalarımız ile tüketicilerin taşıt alımlarını avantajlı oranlarla finanse ederken, ihtiyaç duydukları yerde ve hızda yanlarında oluyoruz.
Konut kredilerinde de ürün çeşitliliği, esnek ödeme planları, anlaşmalı konut projelerinde uygulanan indirimli faiz oranları, büyük ve yerel emlakçılar ile kurulmuş köklü işbirlikleri sayesinde tüketicilere uygun oranlar ile finansman sağlayarak yaşamlarını kolaylaştırıyoruz.

Şu an çok avantajlı faiz oranları sunduğumuz yeni bir kampanya başlattık. Herkesi ev sahibi yapma isteğiyle yola çıktık. "Bu bahar, başka bahar!  Hesabını bileni ev sahibi yapar!" diyerek, ev sahibi olmak isteyen kitlelere seslendik."

`Bireysel lokomotif oldu'
Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Türkiye'de bireysel bankacılığın hızlı bir gelişme gösterdiğini söyledi. Ertürk, "Türkiye'de genç ve dinamik nüfus ile birlikte tüketim potansiyelinin artması, tüketici finansmanını teşvik ederken alternatif ürünlerin gelişmesi, dağıtım kanallarının güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile bireysel bankacılık büyük bir hızla gelişti ve tüketicinin hayatında daha fazla önem kazandı. Adeta bankacılık sektörünün lokomotifi durumuna geldi" dedi. 

180 konut projesinde var
Denizbank'ın müşteri ihtiyaçlarına özel çözümler ve hizmetler üreterek tüketicinin kredi kullanımında en çok tercih edeceği bankalardan biri olmayı ve rekabette fark yaratmayı hedeflediğini ileten Ertürk, bankanın mortgage kredilerinde Türkiye genelinde 180 konut projesinde yer aldığını bildirdi.
Gökhan Ertürk, "Yurt çapındaki emlak odaları ve derneklerimizin katkılarıyla emlak ofilerimiz ile olan mevcut ilişkilerimizi daha ileri seviyelere getirmek istiyoruz. Bütün bunların yanı sıra yıl içerisinde yapacağımız özel kampanyalar ile tüketicilerimize farklı alternatifler sunmaya çalışacağız" dedi.

`Kart yerine kredi alın'
Aralık 2009 itibariyle bireysel kredilerin yüzdez 28'inin kredi kartı alacaklarından oluştuğunu hatırlatan Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, "Kredi kartları nakit para taşımanın zorluklarını ve risklerini bertaraf etmek amacıyla ortaya çıktı" dedi.

`Plastik para' da denen kredi kartının kart sahibinin gereksinim duyduğu mal veya hizmeti o anda bir ödeme yapmadan satın almasına ve bedelini daha sonra herhangi ek bir mali külfet yüklenmeksizin ödemesine imkan vermesi sebebiyle tüketiciler tarafından yoğun olarak kullanıldığını söyleyen Özciğer, şöyle dedi:
"Kredi kartının doğru ve amacına uygun bir şekilde kullanılması çok önemli. Kredi kartının en önemli avantajları ise bir nevi faizsiz kredi olanağını da sunması, üye işyerleri ve kredi kartı kurumunun sağladığı birtakım olanaklardan yararlanma hakkı vermesidir."

Özciğer, "Son yıllarda kredi kartlarında yanlış ve kontrolsüz kullanımı sonucunda pek çok tatsız olay yaşandı. Biz  müşterilerimizin zor durumda kalmalarını önlemek için kartın nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin web sitemize `5 Altın Öğüt' ekledik" dedi.

İhtiyaca göre yaklaşım
Tüketici kredilerinin acil nakit ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, "Bankacılık sektörünü bilen, takip eden ve bankacılık ürünlerinden yararlanan özellikle maaşlı, çalışan kesim bireysel borçlanma yerine tüketici kredilerini tercih etmeye başladı" dedi.

Kredi kartlarının daha çok gıda, giyim gibi küçük çaptaki günlük ihtiyaçların giderilmesinde kullanıldığını ifade eden Kuru, "Tüketici kredileri evlilik öncesi mobilya ve beyaz eşya alışverişi, okul öncesi kırtasiye ve forma alışverişi gibi tek seferlik daha büyük çaptaki alışverişlerde ya da acil nakit ihtiyacı doğduğu noktalarda tercih ediliyor" diye konuştu.

Halkbank'ın müşterilerinin mesleklerini, bankayla ilişki seviyelerini, hayat standartlarını, gelir düzeylerini, harcama alışkanlıklarını ve  demografik özelliklerini dikkate alan bir ürün yelpazesi geliştirdiğini ileten Kuru, "Önemli olan farklı ihtiyaçlara cevap veren ürünler sunmaktır. Sunduğumuz ürünlerde müşteri memnuniyetini esas alan farklı yaklaşım ön plandadır" dedi.

`Konut kredisi 200 bin olur'
Fortis Genel Müdür Yardımcısı Cem Ertem, bireysel krediler tarafında uzun vadeli konut kredilerinin (mortgage) önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Ertem, "Mortgage yasasının tam olarak şekillenmesi ve faizlerin dip seviyelere gelmesiyle birlikte, 2010 sonuna kadar 200 bin kişinin konut kredisi kullanması ve kullanılacak kredinin 50 milyar TL'ye ulaşması öngörülüyor" dedi.

Tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve bankaların ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayan yeni ürünler sunmasıyla, bireysel bankacılığın hızla gelişme gösterdiğini söyleyen Ertem, "Bireysel bankacılık müşteri ve banka için fayda yaratan bir kulvar olarak ön plana çıkıyor" dedi. Ev kredisinde "Yenisini Al Eskisini Sat Mortgage" ürünüyle ev almak isteyen müşterilerinin eski evlerini satana kadar sadece faiz ödeme opsiyonuna sahip olduklarını söyleyen Ertem, "Bu ürünümüzle faiz ödemeli dönem sonunda eski evlerini satarak, kredinin bir kısmını kapatabiliyorlar ya da eski evlerini satmadan taksit ödemelerine devam edebiliyorlar" dedi.
Milliyet


Geri Dön