25 / 04 / 2024

Banyolar, kişisel teknolojiler ile evlerin merkezi haline geldi!

Banyolar, kişisel teknolojiler ile evlerin merkezi haline geldi!

Akıllı küvetler, farklı yüzey teknolojileri, kişisel hamamlar, özel TV-müzik sistemleri ve hatta oturma birimlerinin varlığıyla, banyolar ev hayatımızın önemli bir merkezi haline geldi



Akıllı küvetler, farklı yüzey teknolojileri, kişisel hamamlar, özel TV-müzik sistemleri ve hatta oturma birimlerinin varlığıyla, banyolar ev hayatımızın önemli bir merkezi haline geldi. Son 5 yıldır tasarımcıların da özel ilgi alanı olan banyolar, teknolojinin de katkılarıyla giderek daha fazla işleve kucak açıyor.

Yere gömülmüş geniş küvetler, sıcak ya da soğuk suya göre renk değiştiren armatürler, hijyeni ve konforu bir arada sunan çevreci ürünler...
Yaşamak için sahip olduğu küçük alanlardaki az zamanını iyi değerlendirmek isteyen şehirli insan, saf ve yalın çizgiler taşıyan, aynı zamanda modüler kombinasyonlar sunan her çözüme ilgi duyuyor. Banyoda da durum farklı değil. Yıkanma ve uyuma mekanları arasındaki sınırlar belirsizleştikçe, banyo küveti bir vitrifiye malzemesinden ziyade mobilya olarak görülerek farklı ortamlarda fonksiyon kazanabiliyor. Örneğin birçok kişi lüks otel ve spa 'lardan etkilenerek yatak odasının yumuşak ortamına freestanding küvet koyabiliyor. Hidromasajlı küvetlerin dış mekanlara yerleştirilmesi de popüler.

Cam lavabolar, kompakt ölçülerde saunalar, küvet kenarlarından yansıyan LED ışıklar, parlak beyaz ve abanoz yüzeyler de “evdeki wellness vahası ” olarak tarif edilen banyo atmosferini tamamlayan detaylardan. Ross Lovegrove, Jaime Hayon ve Philippe Starck gibi ünlü imzalar, yarattıkları yeni koleksiyonlarda orantılara, modülerliğe, performansa ve dijital işlevlere olduğu kadar, çevreye duyarlı bir yaklaşım içinde olmaya önem veriyorlar.

2011 yenilikleri neler

VitrA ve Artema, yalın, tasarruflu ve doğal ürünlerin ön planda tutulduğu 2011 koleksiyonlarıyla banyoyu sade, zarif, temiz ve işlevsel çizgilerle ifade ediyor; T4 serisinde modern, fakat zamanın ötesinde, abartılı olmayan, yorucu çizgilerden arınmış, mekana ve kullanıcıya hükmetmeyen bir anlayış sergiliyor.

Kale Banyo 'nun yeni serisi Tulip ve Nuvola 'da, İtalyan tasarım stüdyosu Angeletti&Ruzza imzasıyla tasarım ve yalınlık bir arada. Duravit 'in kanodan esinlenilerek tasarlanan, hiçbir noktasına temas etmeden yüzer gibi gevşeme imkanı sunan Nahho küveti, sadece formuyla değil, özel aydınlatması ve müzik sistemiyle de dinlenme ritüeline yeni bir boyut katma amacında.
Patricia Urquiola 'nın Agape için tasarladığı Vieques küvet ise, ahşap sırt desteği ve antika benzeri formu ile; yine Agape 'nin Ottocento serisi de modern Cristalplant malzemesini klasik demir küvet görüntüsünde kullanması ile geçmişi anımsatıyor.
Lüks görüntülü bu tip banyolardaki bir başka eğilim ise, seramik kullanımının azalıp yerine granit, mermer gibi doğal malzemenin uygulanması.

‘çakmak Yapı '

Seramik tasarımı konusunda konsept koyan, modayı belirleyen ve seramikte yeni eğilimleri müşteriyle tanıştıran Ceramicas Aparici 'nin 19 senedir temsilciliğini ve genel distrübitörlüğünü yapan çakmak Yapı, kullanacağı malzeme konusunda kararsız ya da bilgiye ihtiyacı olan müşterilerine ürün ve uygulama konusunda fikir vererek yardımcı oluyor. Stoklu çalışma ayrıcalığı ise markanın hizmet anlayışındaki farklılığı ortaya koyuyor. Tel: (0216) 349 09 37.
Hürriyet/Melda Narmanlı çİMEN


Geri Dön